TRUFFET: Manchester Uniteds Fred ble truffet av en eller flere gjenstander kastet fra tribunen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Solskjær raser: - Håper han ikke får se fotball igjen

Det var flere stygge episoder under thriller-kampen mellom Manchester United og Manchester City. Ole Gunnar Solskjær er rystet.

Publisert
Sist oppdatert

Manchester City - Manchester 1-2

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Det var flere skandalescener som utspilte seg da misfornøyde City-supportere tok ut frustrasjonen på Manchester Uniteds spillere i 1-2-tapet mot de røde.

Flere tilskuere kastet lightere og andre ting mot Fred når midtbanespilleren skulle ta en corner. Han tok også telling og holdt seg til baksiden av nakken og hodet etterpå.

- Dette er stygge scener, sa Øyvind Alsaker i TV 2-boksen.

De som kastet gjenstander svarer med jubel når Fred satte seg på knærne. Han fikk heldigvis raskt fortsette kampen igjen, men det der så ikke pent ut på TV-bildene.

<strong>RASENDE:</strong> Ole Gunnar Solskjær reagerer på skandalescenene som utspilte seg på Etihad. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix
RASENDE: Ole Gunnar Solskjær reagerer på skandalescenene som utspilte seg på Etihad. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Rasistiske tilrop

Som om ikke det var nok, var det særlig én person som så ut til å lage apelyder mot Fred og andre United-spillere.

Det kommer også rapporter på at det ble ropt rasistiske ting fra tribunen. Marcus Rashford sier han ikke fikk det med seg i kampens hete.

- Nei, ikke under kampen. Men det kan skje. Det at det faktisk skjer er ikke godt nok, så det er en jobb å gjøre på det området. For oss handler det om fotballen og levere det beste på banen, sier Rashford etter kampen.

Ole Gunnar Solskjær har sett hendelsen på video og er rystet.

- Jeg så det på video, det var Jesse (Lingard) og Fred og den fyren må skamme seg. Det er uakseptabelt og jeg håper han ikke får se fotball igjen, sier Solskjær ifølge BBC etter kampen.

Om rasisme i fotballen, sier Solskjær at det er noe som hele tiden blir adressert.

- Vi snakker om det hver forbanna uke. Men han ble fanget på kamera. Han bør ikke bli sluppet inn på et fotballstadion igjen, det stopper ikke før det får konsekvenser, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Pep Guardiola sier også at det ikke er akseptabelt.

- Selvfølgelig ikke. Jeg tror klubben kom med en uttalelse, og jeg støtter den. Vi jobber for at det ikke skal skje igjen, sier Pep Guardiola.

- Kvalmt

Tidligere Manchester United-spiller Darren Fletcher var oppgitt over TV-bildene.

- Den fyren må bli identifisert. Han må ikke få lov til å komme på en fotballkamp igjen. Han må bli gitt en lærepenge. Det er flaut for ham og familien. Det er ikke bra fra Manchester City-fansen, sier Fletcher i TV 2-studio og fortsetter:

- Hvorfor må de oppføre seg slik? spør han retorisk.

- Det var en som gikk for langt. Men det ble kastet tre eller fire lightere fra flere folk. Det er kvalmt og overraskende og jeg forventet ikke det, sier Fletcher videre.

Manchester City har allerede reagert og kommet med en offisiell uttalelse, der klubben skriver at hvis noen blir funnet skyldige i å ha brukt rasistiske ytringer vil bli utestengt for livet.

Nå jobber Manchester City med det lokale politiet for å identifisere de personene det gjelder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer