Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United

Solskjær reagerer: - Forstår det ikke

Ole Gunnar Solskjær mener rivalen Manchester City har fått nok en fordel før lagene møtes.

IKKE FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær er ikke fornøyd med at Manchester United måtte spille cupkamp torsdag. Foto: Darren Staples/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær er ikke fornøyd med at Manchester United måtte spille cupkamp torsdag. Foto: Darren Staples/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

DERBY (Dagbladet): Søndag er det dags for derby mellom Manchester United og Manchester City på Old Trafford.

De lyseblå har fått en dag mer hvile enn de røde, slik som også var tilfellet sist lagene møttes. Det får Ole Gunnar Solskjær til å reagere.

- Igjen så er det den hjelpen vi får av FA (Det engelske fotballforbundet, journ.anm.), de ekstra 24 timene de har hatt. Jeg kan ikke forstå det. Det er et derby på søndag og vi må spille torsdag kveld. Hva er poenget med det? Det gir ikke like vilkår. Det var det samme da vi slo dem sist, da vi spilte onsdag og de spilte tirsdag. De 24 timene er viktige, så vi må være flinke til å hente oss inn nå, sier han oppgitt.

- Har du klaget over det? spør en reporter.

- Det er ikke noen vits i det. Jeg tror ikke vi kan gjøre det. Det er en av de tingene du blir fortalt, når du skal spille. Vi har ikke fått noen hjelp før denne kampen, sier Solskjær.

Det er ikke første gang Solskjær reagerer på at han får liten hjelp av FA når det kommer til kampprogrammet.

«Hva er poenget med det?» Ole Gunnar Solskjær

- Lærte

United slo City 1-0 på Etihad i Ligacupens andre oppgjør tidligere denne sesongen, etter å ha fått en leksjon på Old Trafford som endte med 1-3-tap. City scoret tre mål i løpet av 21 minutter i første omgang i den kampen.

- Vi trodde vi måtte hente oss inn igjen etter ti minutter. Du trenger ikke gjøre det når det er en cupkamp over to kamper, så vi lærte av det, definitivt, sier Solskjær om den perioden United hang i tauene.

- Når du er hjemme og må åpne deg opp mot et lag som Manchester City, vil de utnytte det hvis du ikke er hundre prosent. Noen ganger når du er hjemme, foran egne supportere, ønsker du å vise dem hva du kan gjøre og du ønsker å slå motstanderen din. Noen ganger etterlater du for mye rom, og det var det vi gjorde i 10-15-20 minutter etter at de scoret et klassemål, sier Solskjær og fortsetter:

- Før det var det ikke noe problem, før Bernardo sendte ballen i vinkelen. Vi må styre følelsene våre mer, og vi har lært. Det er en erfaring vi vil ha med oss inn i denne kampen, definitivt.

Brøt ut i latter

Så utspilte det seg en morsom seanse på presserommet. Utvekslingen var som følger mellom Solskjær og en reporter:

- Tror du kampen blir en klassiker? Vær så snill å bruk ordet klassiker.

Latter fra Solskjær, pressesjef Karen Shotbolt og resten av presselokalet.

- La oss håpe det blir 4-3, slik vi har sett før. Det har vært mange klassikere, så vi vil gjøre det vi kan for å gjøre det til en klassiker, sier Solskjær, til mer latter fra salen.

Etter pressekonferansen sa nordmannen med glimt i øyet til reporteren at han forventet å lese en artikkel som inneholdt ordet «klassiker».

Fire møter

Totalt står det 2-2 mellom Pep Guardiola og Solskjær etter at nordmannen tok over roret i klubben. Partene kjenner hverandre godt.

- Det vil ikke bli noen videovisninger i morgen eller lørdag, fordi vi har møtt dem så mange ganger. Jeg tror det hjelper, fordi laget mitt utvikler seg og du ønsker å spille mot de beste. Vi må lære og de har vært de beste i noen sesonger og for oss er det en fantastisk utfordring, sier Solskjær.

- Jeg er sikker på at vi har muligheten til å overraske dem, det er ikke noe tema. Det samme har han (Pep Guardiola, journ.anm.). Alle har sett Manchester City en del ganger, så vi må være klare for det de kaster mot oss, sier Solskjær.

United er for fullt med i kampen om topp-4. I den anledning er det to viktige kamper på programmet i ligaen, med Manchester City hjemme og deretter Tottenham borte.

- Vi må fokusere på oss selv. Fortsette å bli bedre og få resultater. Men jeg vet det blir jevnt. Wolverhampton utfordrer oss også, så det er mange lag som ønsker å bli topp-4. Vi er en av dem. De neste kampene er viktige, for hvis du kan få seks poeng mot City og Tottenham har vi gitt oss selv en god sjanse, sier Solskjær.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!