Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær reagerer:
- Skulle blitt tatt om igjen

Ole Gunnar Solskjær mener strafferegel ikke lenger prioriteres, og at keeper Tim Kruls manøver på streken burde fått konsekvenser.

KRITISK: Ole Gunnar Solskjær mener at Manchester Uniteds straffer skulle blitt tatt om igjen. Foto: Reuters/John Sibley/NTB Scanpix
KRITISK: Ole Gunnar Solskjær mener at Manchester Uniteds straffer skulle blitt tatt om igjen. Foto: Reuters/John Sibley/NTB Scanpix Vis mer

Norwich - Manchester United 1-3

NORWICH (Dagbladet): Norwich-keeper Tim Krul var ikke i noe særlig godt humør da han gikk forbi pressesonen etter kampen, til tross for to strafferedninger.

Ole Gunnar Solskjær sier på sin pressekonferanse at han mener at keeperen sto utenfor mållinja på begge straffesparkene, og derfor skulle blitt straffet for det.

- Begge straffene skulle blitt tatt om igjen. Han sto utenfor linja med en meter på begge to. Selv om jeg ikke mener det første er straffespark. Jeg mener de kunne gitt ham en ny sjanse (Rashford, journ.anm.), sier Solskjær, som mener det ikke lenger blir slått ned på regelen om at keepere skal holde seg på streken.

REDNINGSMANN: Tim Krull reddet to straffespark. Foto: Chris Radburn/Reuters/NTB Scanpix
REDNINGSMANN: Tim Krull reddet to straffespark. Foto: Chris Radburn/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

- Det er som med sekssekundersregelen i fotball, som ble brukt i noen måneder før det røyk ut vinduet. Han er en meter utenfor linja og vi så på det (slike situasjoner, journ.anm.) de første månedene, men nå er det borte, sier Solskjær om den sovende regelen.

- Det er så enkelt å sjekke. Vi ser det live at han står utenfor linja.

ÅRÅSEN: Supportere kaster her bluss inn i en leilighet tilknytta Åråsen stadio. Kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm ble preget av kaos. Video: Christensen / Liereng Vis mer

- Smart

Nordmannen hyller samtidig Norwich' sisteskanse, og trekker blant annet fram VM i 2014 da Krul reddet to straffespark mot Costa Rica og Nederland tok seg videre.

Da fikk keeperen også kritikk for hvordan han opptrådte på streken.

- Han er faktisk en av de beste i verden på straffer, Krul. Han er smart når han manøvrerer seg. Han skulle sannsynligvis fått gult kort, men begge skulle blitt tatt på nytt, sier Solskjær om straffene.

Daniel James fikk et omdiskutert straffespark i første omgang da han falt i det som så ut til å være en ren duell.

- Det første mener jeg ikke er straffe. Når det tar to minutter å komme med en avgjørelse, da er det ikke klart og tydelig. Det mener jeg er feil. Det andre mener jeg er straffespark. Men Marcus gjorde det hederlige og bommet, sier Solskjær, til latter fra pressefolkene i den lille salen.

Bom, bom, bom

Manchester United har bommet på fire av de siste seks straffesparkene i ligaen. På spørsmål om hvem som skal ta det neste straffesparket, sier Solskjær med latter i stemmen:

- Jeg må sørge for at Juan Mata er på banen.

- Vi har vunnet noen straffekonker allerede denne sesongen, i Ligacupen og i oppkjøringen, så alle scorer på straffer, bortsatt fra når det gjelder, sier Solskjær videre.

Nå venter Chelsea i ligacupen for Manchester United onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media