Solskjær reagerer:
- Dere vet hva jeg sa

Tok et oppgjør med pressens skriverier etter en Marcus Rashford-uttalelse.

REAGERTE: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB
REAGERTE: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En presset Ole Gunnar Solskjær møtte tirsdag internasjonal presse før onsdagens Champions League-oppgjør mot Atalanta på Old Trafford.

Før journalistene fikk stilt noen spørsmål, tok Solskjær selv ordet. Det skjer i kjølvannet av nordmannens nylige kommentar om at Marcus Rashford, som var på podiet sammen med nordmannen, burde «fokusere mer på fotballen».

- Jeg tar opp elefanten i rommet med en gang. Vi er så stolte over det Marcus har gjort, på og utenfor banen. Dere vet hva jeg sa. Dere lagde overskrifter over en liten kommentar, som jeg ikke hadde planer om skulle bli fokus på det jeg sa, sier Solskjær og fortsetter:

- Jeg sa at det må være fint for gutten å dra på trening og ikke kjenne noe til ankelen, skuldra eller ryggen. Nå kan han nyte fotballen. Og jeg tror alle dere vet det. Så det blir ikke noen flere spørsmål rundt det, eller dere kan spørre Marcus om det. Uansett så ville jeg bare starte med det, så det er ute av verden.

Rashford er en veldig samfunnsengasjert person og Solskjær har tidligere snakket åpent om at Rashford imponerer ham med sitt ærlige engasjement for dem som har mindre enn ham selv.

Derfor reagerer Solskjær på et sitat han brukte om Rashford, som han mener ble tatt ut av kontekst og tolket som noe negativt.

Tøff periode

De røde er inne i en tøff periode, med bare én seier på de fem siste kampene i alle turneringer. I Champions League har det blitt tap mot Young Boys (1-2) og seier over Villarreal (2-1).

- Det er selvsagt press på meg, men vi har vært gjennom dette tidligere, og vi har kommet oss gjennom det styrket som individer og som et lag. Jeg ser bare fram til svaret nå, og som du sa så er jeg i dialog med klubben hele tiden, og det er hele tiden ærlige samtaler, sier Solskjær.

Nå venter den tøffeste motstanderen i gruppa de neste to kampene. Først på hjemmebane, hvor United må ha tre poeng.

- Alle lag går gjennom tunge perioder og vi er i en nå. Vi er i dårlig form, holder hendene opp og vet vi må forbedre oss. Alle lag går gjennom det hvert år. Vi har gått gjennom det, og vi har kommet fra det sterkere, sier Solskjær.

Kritikk

Det har blant annet blitt rettet kritikk mot trenerstaben, og det stilles spørsmål om de er gode nok til å heve Manchester United som lag.

- Støtteapparatet vi har er fantastisk. Jeg mener jeg ikke kan be om bedre støttespillere. Det er fine folk som bare har et mål, og det er å hjelpe laget og spillerne - få det til å vokse. Vi går gjennom vanskelige perioder sammen. Vi har snakket som gruppe om hva vi må gjøre, og forhåpentligvis vil reaksjonen komme i morgen, sier Solskjær.

- Alle trenere, managere og spillere er like. Du må vite hva du gjør bra også. Du ser på ting og sørger for at du omfavner de tingene også og prøver å fjerne feilene, for hvis du ikke vet hva du gjør bra, så er det en feil i seg selv, sier Solskjær.

Cristiano Ronaldo er blant spillerne som har blitt møtt med kritikk, blant annet fordi portugiseren ikke jobber hardt nok.

- Du vet, vi har elleve spillere på banen. Vi har forskjellige roller og ansvar, og vi tar ut et lag som vi tror skal vinne den kampen. Vi slo ikke Leicester, så det vil alltid være kritikk. Cristiano er en toppspiller og vi vet hva han kan gjøre for oss. Han gjør alt han kan for å hjelpe laget, sier Solskjær.

Atalanta mangler flere sentrale spillere som er ute med skade: Robin Gosens, Hans Hateboer, Berat Djimsiti, Matteo Pessina og Rafael Tolói.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer