OVERRASKET: Ole Gunnar Solskjær sier han blir overrasket om Lars Lagerbäck ikke har vurdert Eirik Hestad på landslaget, noe svensken sier han ikke har gjort. Foto: Bildbyrån
OVERRASKET: Ole Gunnar Solskjær sier han blir overrasket om Lars Lagerbäck ikke har vurdert Eirik Hestad på landslaget, noe svensken sier han ikke har gjort. Foto: BildbyrånVis mer

Eliteserien: Molde - Rosenborg 1-0

Solskjær reagerer på Lagerbäck-kommentar

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær synes det er merkelig om landslagssjef Lars Lagerbäck ikke vurderer Eirik Hestad nøye som en mulig joker i landslagstroppen.

MOLDE (Dagbladet): I går herjet han igjen: Eirik Hestad (23) var både genial og briljant da han lekte seg med serieleder Rosenborg i 1-0-triumfen som etter spill og sjanser burde vært så mye større for Moldes del.

Blant mange gode Molde-spillere i går kveld, deriblant Magnus Wolff Eikrem, Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes, Erling Braut Håland og Vegard Forren, var Hestad kampens gigant nok en gang.

Teknikeren viste blant annet dribleraid og -ferdigheter som Eliteserien svært sjelden ser. Hestad danset seg forbi Norges beste fotballag på en måte som kunne minne om Alanzinho i glansdagene, Tokmac Nguen i sine beste stunder eller Martin Ødegaard i gjennombruddssesongen.

Likevel var Lars Lagerbäck for en måned siden klar på at Hestad ikke engang har blitt vurdert i den norske A-landslagstroppen.

STORFORM: Eirik Hestad har storspilt gjennom hele sesongen, senest mot Rosenborg i går kveld. Foto: Bildbyrån
STORFORM: Eirik Hestad har storspilt gjennom hele sesongen, senest mot Rosenborg i går kveld. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Nei, det har han ikke. Det finnes mange av den type spillere som spiller på øverste nivå i Norge, svarte Lagerbäck til Eurosport tidligere i høst.

Solskjærs stikk

Overfor Dagbladet legger ikke Molde-trener Ole Gunnar Solskjær skjul på at han stusser over den beskjeden. At konkurransen er knallhard og at spillere som har tatt steget ut blir vurdert foran, er forståelig, men at Hestad ikke engang er blant dem som blir vurdert, får Manchester United-legenden til å reagere.

- I så fall har vi et sinnssykt godt landslag, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

- Ja, har vi det?

- Tja. Lagerbäck er nødt til å se på Eirik. Hvis han ikke har gjort det, blir jeg overrasket, foreller Molde-treneren.

Selv en av Norges beste teknikere, Mats Møller Dæhli, er så imponert at han stadig vekk kontakter Solskjær og påpeker nettopp det.

- Jeg har fått meldinger fra Mats Møller Dæhli, som sier at det er gøy å se på Eirik Hestad, at det er klasse over gutten. Han er definitivt en av Eliteseriens beste spillere. Eirik er helt super, men må bare score flere mål, sier Solskjær.

- Hvor lenge får dere beholde ham i Molde og norsk fotball?

- Jeg håper vi får beholde han lenge. Det er mye talent å ta vare på.

- Rart

Molde-kaptein Ruben Gabrielsen mener Hestad burde få sjansen på A-landslaget, selv om det ikke er like enkelt å svare på hvem som i så fall skal ut.

Men at 23-åringen ikke engang er diskusjonen, har Gabrielsen et klart synspunkt om.

- Jeg synes det er rart. Det er min mening. Lagerbäck vet hva han driver med, men jeg hadde i hvert fall tatt ham ut, sier Gabrielsen til Dagbladet.

- Jeg mener Eirik burde ha fått sjansen på landslaget, selv om spillerne som er der nå, også er veldig gode.

Selv er Eirik Hestad tydelig på at han jobber det han kan for å få sjansen på A-landslaget.

- Jeg håper at jeg kunne ha tilført det laget noe, sier 23-åringen.

Forren mot gammel klasse

Det samme håper Vegard Forren, som etter et lite stopp utviklingskarrieren etter noen mislykkede utenlandsopphold, er i ferd med å finne formen igjen.

Han finner motivasjon i å se hvordan Tore Reginiussen – etter en liknende karriereutvikling – har funnet storformen og fått tilbake landslagsplassen etter returen til Eliteserien og norsk fotball.

- Jeg håper jeg får sjansen igjen. Jeg har vist tidligere på landslaget at jeg har et nivå som gjør at jeg kan bidra der. Jeg har blitt eldre og mer rutinert, i likhet med Tore. Jeg føler meg i god form og har levert mange gode landskamper tidligere, sier Forren.

Også 18 år gamle Erling Braut Håland banker hardt på døra til Lagerbäck, mens hjemvendte Magnus Wolff Eikrem fikk mange sjanser da Per-Mathias Høgmo styrte skuta. Sleng på Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain, Ruben Gabrielsen og Kristoffer Haugen og Molde er igjen godt i gang med å skape et lag med gode og sultne norske spillere.

Det var suksessoppskriften under Solskjærs første periode som Molde-trener, da halve laget var på det norske A-landslaget, anført av spillere som Ørjan Nyland, Martin Linnes, Per-Egil Flo, Knut Olav Rindarøy, Vegard Forren, Even Hovland, Magne Hoseth, Harmeet Singh, Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli, Mohamed Elyounoussi, Jo Inge Berget og Fredrik Gulbrandsen.