Solskjær redd for å miste VM

Ytterst på stolraden med Drillos menn sitter Ole Gunnar Solskjær og grubler på sitt. Han er redd for å miste en plass i stolen når Drillo presenterer VM-troppen torsdag 28. mai. - Jeg går i uvissheten, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter en tomannsprat med Drillo har Solskjær fått klar beskjed før skjebnekampene mot Mexico i morgen og Saudi-Arabia neste onsdag:

- Jeg har fortsatt sjansen, men må vise meg fram, sier han.

- Du er redd for å miste VM?

- Ja, jeg vet at jeg ikke er tatt ut.

Mye har forandret seg for Ole Gunnar siden i fjor vår.

  • 16. mai 1997 ble han rangert øverst på Dagbladets Topp 40 - Norges heteste fotballnavn. Han var ligamester for Manchester United med 17 ligamål.
  • 11. april i år presenterte Dagbladet Norges 50 beste spillere. Solskjær? Bare åttendeplass. Skadetrøbbel og magre seks ligamål har spist opp statusen.

- Bedre spiller

Likevel sier Solskjær:

- Jeg er en bedre fotballspiller enn i fjor.

- På hvilken måte?

- Mye av fotballen foregår inne i øverste etasje, svarer Solskjær og peker på hodet:

- Jeg føler jeg har lært mye i øverste etasje, fullfører han.

Solskjær har blant annet lært en del om forventninger. Og hvordan man takler skuffelser. Kanskje det er derfor han sier dette:

- VM er en bonus. Om jeg ikke blir tatt ut, får jeg se det positive i det. Kan ikke sitte og sture om jeg ikke tas ut. Sånn er jeg ikke.

Ballvenn

Solskjær kom hjem fra Manchester først grytidlig i går morges. Siden han spilte sin siste kamp - mot Nottinghams reservelag 29. april - har han trent jevnt og trutt på egen hånd.

- Jeg har trent godt og vet at jeg er i form. Men det er stor forskjell på å trene og å vise det i kamp. Jeg er spent.

Han har lekt med ball og løpt kondisjonsøkter på 35- 40 minutter.

- Føler ballfølelsen er der, sier han.

For Ole Gunnar Solskjær har drømt nok om VM til å forberede seg på følgende:

- Tenk om jeg kommer til VM, og møter en brasiliansk spiller én-mot-én. Om jeg klarer å drible ham eller ikke, det kan bety veldig stor forskjell.

SISTE SJANSE: For Ole Gunnar Solskjær er VM-billetten fortsatt uviss. Derfor er det påtvingende nødvendig for ham å vise seg fra sin beste side i morgendagens kamp mot Mexico.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer