Solskjær redd for å miste VM

Ytterst på stolraden med Drillos menn sitter Ole Gunnar Solskjær og grubler på sitt. Han er redd for å miste en plass i stolen når Drillo presenterer VM-troppen torsdag 28. mai. - Jeg går i uvissheten, sier han til Dagbladet.

Etter en tomannsprat med Drillo har Solskjær fått klar beskjed før skjebnekampene mot Mexico i morgen og Saudi-Arabia neste onsdag:

- Jeg har fortsatt sjansen, men må vise meg fram, sier han.

- Du er redd for å miste VM?

- Ja, jeg vet at jeg ikke er tatt ut.

Mye har forandret seg for Ole Gunnar siden i fjor vår.

  • 16. mai 1997 ble han rangert øverst på Dagbladets Topp 40 - Norges heteste fotballnavn. Han var ligamester for Manchester United med 17 ligamål.
  • 11. april i år presenterte Dagbladet Norges 50 beste spillere. Solskjær? Bare åttendeplass. Skadetrøbbel og magre seks ligamål har spist opp statusen.

- Bedre spiller

Likevel sier Solskjær:

- Jeg er en bedre fotballspiller enn i fjor.

- På hvilken måte?

- Mye av fotballen foregår inne i øverste etasje, svarer Solskjær og peker på hodet:

- Jeg føler jeg har lært mye i øverste etasje, fullfører han.

Solskjær har blant annet lært en del om forventninger. Og hvordan man takler skuffelser. Kanskje det er derfor han sier dette:

- VM er en bonus. Om jeg ikke blir tatt ut, får jeg se det positive i det. Kan ikke sitte og sture om jeg ikke tas ut. Sånn er jeg ikke.

Ballvenn

Solskjær kom hjem fra Manchester først grytidlig i går morges. Siden han spilte sin siste kamp - mot Nottinghams reservelag 29. april - har han trent jevnt og trutt på egen hånd.

- Jeg har trent godt og vet at jeg er i form. Men det er stor forskjell på å trene og å vise det i kamp. Jeg er spent.

Han har lekt med ball og løpt kondisjonsøkter på 35- 40 minutter.

- Føler ballfølelsen er der, sier han.

For Ole Gunnar Solskjær har drømt nok om VM til å forberede seg på følgende:

- Tenk om jeg kommer til VM, og møter en brasiliansk spiller én-mot-én. Om jeg klarer å drible ham eller ikke, det kan bety veldig stor forskjell.

SISTE SJANSE: For Ole Gunnar Solskjær er VM-billetten fortsatt uviss. Derfor er det påtvingende nødvendig for ham å vise seg fra sin beste side i morgendagens kamp mot Mexico.