Solskjær refser Drillo

Mye tyder på at Ole Gunnar Solskjær sliter benken fra start mot Albania. I dag kommer den nye utgaven av Ole Gunnar Solskjærs fotballbok «Æ». Her kommer 25-åringen med krass kritikk av Drillos beslutninger under VM-kampen mot Italia. Han røper dessuten at Kjetil Rekdal var rasende på sjefene etter tapet.

Det er vurderingene rundt Roar Strands innbytte for skadde Øyvind Leonhardsen etter 13 minutter som får Solskjær til å hente fram refsen av de ansvarlige - tidligere landslagssjef Drillo og assistent Bjørn Hansen. I kapittelet «VM - en blandet følelse» avslører Solskjær følgende om beslutningene fra Drillos-benken i kampen Norge spilte for VM-kvartfinale: # «Kampen startet med at Leo fikk strekk etter få minutter. Der gikk ett bytte. Så kom Roar Strand inn - og han hadde besvimt på oppvarminga.»

Akkurat da skjønte ikke Solskjær mye. Sjøl hadde han kommet inn de siste 20 minuttene mot Brasil og følte han fikk utrettet mye. I boka røper han at Brasil-innsatsen fikk ham til å tro på plass i første-elleveren mot Italia.

Forbannet

Derfor mente han Strand-innbyttet var helt feil - særlig med tanke på Strands hjernerystelse under oppvarminga. Solskjær forteller om sin reaksjon der og da:

«Jeg skal ikke legge skjul på at da ble jeg forbannet, og lurte på hvordan det var mulig å slippe inn en som hadde besvimt like før.»

Det endte med at Strand måtte av banen fem minutter før pause på grunn av hodesmerter. Da ble Ståle Solbakken sendt på banen. Solskjær fikk 17 minutter for Håvard Flo - uten å få til noe i nærheten av Brasil-innsatsen.

«Jeg klarte ikke annet enn å sende Norge ut av VM. Drømmen om å sende Italia ut, brast før jeg kom inn. Nedtur.»

Og:

«Jeg var ferdig med et mislykket VM.»

Rasende Rekdal

Etter kampen og farvel til VM fikk Kjetil Rekdal greie på hva som hadde skjedd på benken. Ifølge Solskjær slapp lørdagens matchvinner mot Slovenia fra seg følgende kraftsalve mot de ansvarlige akkurat da:

«Helvetes amatører.»

Solskjær følte seg mest VM-skuffet - og litt sveket:

«Veldig gøy å være med på, men like skuffende ikke å få det til - ikke få muligheten til å få det til.»

  • Solskjær roser til slutt Drillo for jobben med landslaget, men legger til at han sjøl valgte å reise til Danmark på treningsleir med Manchester United istedenfor å delta på Drillos avskjedsfest. Det til tross for at manager Alex Ferguson ga Solskjær lov til å delta på Drillo-festen.

Han forklarer:

«For meg går United foran en avskjedsfest med en landslagssjef. United går foran det meste.»

REFSER: Landslagets unge helt refser landslagets eldste helt i et nytt opplag av av boka Æ.