Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær-rekord i fare

Trues av Jermain Defoe.

(Dagbladet.no): Det sies i beste mening, men Ole Gunnar Solskjær har aldri vært spesielt glad i kallenavn som «the babyfaced assasin» og «super sub».

Evnen til å komme inn og redde Manchester United i sluttminuttene har likevel gjort ham berømt over hele verden.

Det var som innbytter han scoret sitt første mål mot Blackburn, det var som innbytter han ble matchvinner mot Liverpool i FA-cupen og scoret fire mål mot Nottingham Forest.

Og ikke minst:

Det var som innbytter han avgjorde Champions League-finalen mot Bayern München.Defoe er én bak

At han topper lista over Premier Leagues mestscorende innbyttere gjennom tidene er derfor neppe noen bombe.

Statistikk Dagbladet.no har hentet inn fra Norsk Tipping/Oddsen LIVE og analysebyrået Opta viser at Solskjær troner øverst med 17 nettkjenninger, 12 av dem på hjemmebane og fem på bortebane.

image: Solskjær-rekord i fare

Han pustes likevel i nakken av Jermain Defoe.

Portsmouth-spissen har 16 scoringer som innbytter, men det kan likevel ta tid før Solskjærs rekord slås. I motsetning til i Tottenham er Defoe nemlig et klart førstevalg i Portmouth - hvor han har scoret seks mål på seks ligakamper.

Nestemann på lista er Nwankwo Kanu med 14, før nylig pensjonerte Tore André Flo dukker opp på en delt fjerdeplass med 13 scoringer. Det samme har Robbie Keane og Andy Cole.


Scoret flere fra start

Selv om Solskjærs kvaliteter som innbytter var udiskutable, er det fort å glemme at han faktisk leverte langt flere mål i kampene han fikk spille fra start.

Nordmannen scoret i snitt 0,49 mål per kamp han startet i Premier League, altså annenhver kamp.

Som innbytter scoret han 0,20 mål per ligakamp - altså «bare» hver femte gang han kom inn. Sir Alex Ferguson har uttalt at han hadde dårlig samvittighet for at Solskjær ikke fikk starte oftere, men har samtidig vært takknemlig for å ha en joker på benken.

- Den beste innbytteren noensinne, er attesten fra United-manageren.

SCORET FIRE SOM INNBYTTER MOT NOTTINHAM: Solskjær brukte 13 minutter på å score fire mål da han kom inn som innbytter. Nordmannen scoret i det 80., 87., 90. og 93. minutt. Sky Sports anerkjente kommentator Martin Tyler mente bestemt det måtte være verdensrekord. Foto: ALLSPORT
SCORET FIRE SOM INNBYTTER MOT NOTTINHAM: Solskjær brukte 13 minutter på å score fire mål da han kom inn som innbytter. Nordmannen scoret i det 80., 87., 90. og 93. minutt. Sky Sports anerkjente kommentator Martin Tyler mente bestemt det måtte være verdensrekord. Foto: ALLSPORT Vis mer

Som særlig lot seg imponere over at Solskjær ikke kastet bort tiden på småprat og tull de gangene han var benket.

- Når Ole sitter på benken, konsentrerer han seg om kampen. Han studerer den og følger den veldig, veldig nøye. Dermed vet han nøyaktig hva han skal gjøre når han kommer inn, og hvordan han kan påvirke ting. Ikke alle spillere er gode innbyttere, men noen er det, som Ole.

<B>SUPERSUB:</B> Ole Gunnar Solskjær blir overfalt av jublende lagkamerater etter en ny avgjørende innbytterscoring, denne gang mot Liverpool i FA-cupen.
<B>KAN TA REKORDEN:</B> Jermain Defoe er bare ett mål bak Solskjærs rekord. Men i Portsmouth spiller han fast.
<B>PÅ DELT 4. PLASS:</B> Tore André Flo. Her feirer han scoring foran øynene på Ronny Johnsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media