Solskjær ringte Keane for trøst

Bekymret for å dumme seg ut 2.august.

(Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjærs debut som sjef for reservene i Manchester United endte med 3-1 mot Burscough på bortebane.


Men foran sin egen testimonial-kamp 2.august, er den nybakte treneren og trebarnsfaren mer bekymret.

- Jeg er bekymret for om jeg kommer til å holde, og yte meg selv rettferdighet ute på banen, sier Solskjær til Uniteds offisielle hjemmesider

Nordmannen måtte som kjent legge opp på grunn av en langvarig kneskade, og siden den gang har ikke beinet blitt særlig bedre.


- Hvordan er kneet om dagen?

- Ikke bra. Jeg klarer vel 20 minutter med litt hjelp. Men jeg har ikke spilt fotball siden jeg la opp, så det er vanskelig å holde seg i form. Sykling hver dag er tungt og kjedelig, svarer Solskjær.

Ringte Keane for trøst

Så bekymret for hva han vil klare å prestere mot Espanyol var faktisk Solskjær at han måtte ringe Keane for å få noen trøstende ord.

IKKE I STORFORM: Ole Gunnar Solskjær spilte sin siste kamp for Manchester United mot Chelsea 19.mai i fjor, og siden den gang har det blitt lite fotballspill på nordmannen. Foto: REUTERS/SCANPIX
IKKE I STORFORM: Ole Gunnar Solskjær spilte sin siste kamp for Manchester United mot Chelsea 19.mai i fjor, og siden den gang har det blitt lite fotballspill på nordmannen. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Jeg har snakket med Roy om hans testimonial, og han sa det var en utrolig dag for familien, så fra den siden av det har jeg store forventninger, sier 35-åringen.

Oppkjøringen til testimonial-kampen har i tillegg vært travel for Solskjær, som i tillegg til å få ny jobb også har hatt en famileforøkning.

- Jeg har tatt trenerkurset på Lilleshall, tatt over reservelagsjobben, i tillegg til at vi har fått en ny baby, så det er ganske hektisk om dagen. Men jeg klager ikke, jeg ønsket alt dette selv, sier han.

Blir tøff trener

Solskjær debuterte som nevnt med seier i B-lagsjobben som garantert kommer til å bli norsk fotballs mest omtalte av sitt slag, og er sikker på at han vet hva som skal til for å lykkes som trener.

Og dersom det er noen av reservelagsspillerne som ser for seg bare klapp og klem fra den ellers så ydmyke og rolige Kristiansund-gutten, må de tenke om igjen.

- Jeg tror man må være tøff med spillerne, for det som var godt nok da jeg var 18-19, er ikke godt nok i dag. Derfor må man presse gutta litt, men det ønsker de selv også, sier Solskjær.

Interessen for Ole Gunnar Solskjærs avskjedskamp har vært enorm. Inntektene fra billettsalget skal forøvrig gå til Unicef-ambassadørens humanitære arbeid.

Solskjær ringte Keane for trøst
FORTSATT VENNER: Solskjær har jevnlig kontakt med Sunderland-manager Roy Keane, som selv har unnagjort en følelsesladd testimonialkamp.
NY KARRIERE: Solskjær fikk en fin start som trener for United-reservene.