Romelu Lukaku ga bort straffen til Marcus Rashford

Solskjær roser spissduoen etter straffebeskjed

Marcus Rashford hadde aldri tatt straffe for Manchester United før tre minutter på overtid mot PSG.

AVGJØRENDE: Manchester United var på vei ut av Champions League, men denne avgjørelsen sendte dem til kvartfinalen - og nettet koker. Video: Med tillatelse fra Viasport Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre minutter og 18 sekunder på overtid av gårsdagens oppgjør mot Paris Saint-Germain steg Marcus Rashford fram og hamret inn den avgjørende straffen som sendte Manchester United videre i Champions League.

Dermed var et nytt kapittel skrevet i Ole Gunnar Solskjær bemerkelsesverdige inntog i managerstolen i Manchester.

Etterpå var Solskjær strålende fornøyd med Rashfords iskalde straffeutførsel.

– Rashford og Lukaku hadde straffeansvaret i dag og det var opp til dem å bestemme. Rashford bare fyrte den inn, det var briljant, sa nordmannen på pressekonferansen etter kampen.

– Helt fantastisk. Han er fryktløs, den gutten. Han har ingen tvil, ingen frykt. Sånn er det når man er ung, beskriver Solskjær.

SNUOPERASJON: Solskjær og Manchester United gikk videre i Champions League etter en historisk snuoperasjon mot PSG. Video: Viasat Vis mer

Ga bort straffen

Det var ikke gitt at det var Rashford som skulle ta seg av den avgjørende straffen på Parc des Princes i Paris. Den engelske landslagsspissen har aldri tidligere tatt et straffespark for Manchester United.

Ifølge Manchester Evening News var det bare hans andre straffe siden en U18-kamp mot Queens Park Rangers i 2015. Den andre var i straffesparkkonkurranse for England i VM forrige sommer.

Paul Pogba har hatt ansvaret for å ta klubbens straffer denne sesongen, men mot PSG var midtbanestjerna utestengt etter at han fikk se det røde kortet mot slutten av det forrige oppgjøret.

Romelu Lukaku hadde allerede scoret to, men som mot Southampton i helga fikk han ikke sjansen for et hat trick i sluttminuttene. Belgieren, som bommet på den ene straffen han har tatt for klubben, sier at han ga bort straffen til spisskollegaen.

– Jeg var glad for at han scoret. Han kom til meg og hadde lyst til å skyte. Jeg sa til ham«, Dette er ditt øyeblikk. Gjør det for deg selv og for oss alle», sa Lukaku til pressen etter kampen, skriver The Mirror.

Minnet om Solskjærs overtidsmål

Rashford har vært en av de aller viktigste brikkene i Solskjærs Manchester-eventyr. 21-åringen har notert seg for sju mål og tre målgivende siden nordmannen tok over i midten av desember.

Etter å ha sørget for United-avansement kom unggutten med den liten beskjed til sjefen via sosiale medier.

– Elsker et mål i siste liten, eller hva sjef?, skrev en munter Rashford med tydelig henvisning til Solskjærs Champions League-avgjørende scoring i finalen mot Bayern for 20 år siden.

TRIUMF: Ole Gunnar Solskjær (46) og Manchester United gjorde onsdag kveld det få hadde tro på: å snu 2-0 og det som så ut til å ende med å ryke ut av Champions League, til å sende PSG ut etter en thriller av en fotballkamp på Parc des Princes i Paris. Video. Instagram, Twitter. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Det er ikke første gang Rashford har trukket fram sjefens største øyeblikk i en Manchester United-drakt. Da klubben var på treningsleir i Dubai i januar, la Rashford ut et bilde på sosiale medier som eksemplifiserte den gode stemningen som Solskjær hadde skapt i klubben.

På bildet ser man Solskjær sitte på huk mens han snakker med Rashford, Jesse Lingard og Marcus Rashford på treningsfeltet.

«Sekunder gjensto. Becks slo inn en perfekt corner. Teddy stusset ballen videre. Resten er historie», skriver Rashford, nok en gang visende til Solskjærs mål mot Bayern München i Champions League-finalen i 1999.

Tidligere har Rashford i et intervju med Sky Sports fortalt om hvordan han har blitt en bedre spiller under Solskjær, og i intervjuet kommer de innom bakgrunnen til bildet.

– Da vi var i Dubai så tøyset vi litt mens manageren snakket med meg, Anthony og Jesse, og da nevnte jeg målet hans i Champions League-finalen. Han lot oss raskt vite at med det vi har i dette laget, er ingenting umulig og det er ikke er fjernt å si at vi kan gjenskape de øyeblikkene, sier han til Soccer AM.

Med 126 mål og 366 kamper på CV-en for United, er Solskjær en flott læremester for en ung og sulten spiss.

– For meg har det vært en massiv hjelp å ha den type veiledning rundt meg. Men han har jobbet med alle spillerne, du kan se at forsvarsspillerne blir bedre, midtbanen blir bedre, og laget blir bedre generelt. Men vi forstår at vi fortsatt kan ta flere steg, sier United-spissen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer