GESTIKULERTE: Solskjær var flere ganger oppreist på sidelinja underveis i kampen. Han ga også instruksjoner fra benken. Foto: Jason Cairnduff / Action Images / NTB Scanpix
GESTIKULERTE: Solskjær var flere ganger oppreist på sidelinja underveis i kampen. Han ga også instruksjoner fra benken. Foto: Jason Cairnduff / Action Images / NTB ScanpixVis mer

Solskjær sa han ikke kunne bedt om mer etter drømmestarten. Så ombestemte han seg

En strålende fornøyd Ole Gunnar Solskjær møtte pressen etter seieren over Huddersfield.

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (45) fikk en drømmeretur til Old Trafford med 3-1 over Huddersfield i kveld.

Allerede før kampen begynte Manchester United-fansen å synge navnet hans da han entret gressmatta på Old Trafford.

Det tok naturlig nok litt tid før den vikarierende manageren møtte pressen på etterpå, hvor han beklaget at han var seint.

Snaut to og en halv time tidligere hadde han hørt den berømte Solskjær-sangen for første gang på lenge, en sang som ble sunget flere ganger i løpet av kvelden.

- Det var ekstra spesielt selvfølgelig, men jeg var overraskende rolig, men guttene roet meg ned raskt. For når du stoler på laget du starter med, kan du bare fokusere på kampen og er ikke så anspent, sier Solskjær.

- Det er spesielt å gå ut dit igjen og høre sangen min. Normalt begynner de når du har scoret et mål eller noe slik, men i dag startet de da jeg gikk ut på banen. Jeg er ydmyk. Men det gjør deg veldig stolt og jeg håper familien var stolte, det samme med familien som så det på TV. Det var en fantastisk dag som jeg aldri vil glemme. Jeg vil aldri glemme disse to første kampene, sier Solskjær, som hadde besøk av familien i Manchester i jula.

Vil holde nullen

Han ble samtidig den første manageren i Manchester United til å lede et lag som scorer minimum tre mål i sine to første kamper som manager.

Likevel var han nok litt irritert etterpå.

- Det var et fantastisk resultat. Du vil ha tre poeng. Noe av fotballen var også veldig bra, så du kan ikke be om mer. Tre mål på hjemmebane. Vel, jeg kunne bedt om mer, de kunne holdt nullen, spillerne har lovet meg det snart, sier Solskjær med et smil.

45-åringen syns det gikk trådt i begynnelsen av kampen, før mannskapet hans begynte å dominere.

- Det tok 20 minutter før vi falt til ro syns jeg, for vi spilte mot et lag som gjør det vanskelig for deg. Vi tok kanskje litt for mange ballberøringer, vi var litt for trege, vi skapte ikke nok de første 20 minuttene, men etter at vi fikk målet syns jeg vi fikk roen og med litt mer skarphet kunne vi avgjort kampen før pause, sier 45-åringen.

Sleit

David de Gea sto blant annet for en fantastisk redning på stillingen 1-0 tidlig i andre omgang. En redning som kan ha blitt avgjørende til slutt.

- Men igjen, de første ti minuttene i andre omgang sleit vi, de satte oss under press. Det ville vært vanskelig uten De Geas redning, hvis de hadde fått den nødvendige marginen de fortjente der. Når du får 2-0 roer du deg ned, du kunne se at selvtilliten vokste. De ønsker å angripe, men de må lære å roe ned kampen til tider og spille på egen halvdel, for vi gjorde ikke nok av det, sier Solskjær videre.

Selv om Solskjær har fått en drømmestart med 8-2 i målforskjell på to kamper, har han bare gjort noen få justeringer på laget.

- På en uke endrer du ikke .. Du endrer tankesettet. Jeg vil at mitt lag skal spille på en spesiell måte og du gir litt føringer her og der. Det er en arbeidsprosess. Det tar tid for spillere å gå fra en manager og detaljene han ønsket. Vi vil forbedre oss etter som tiden går. Jeg tror jeg sa til støtteapparatet også mot slutten, at når du leder 2-0 og kanskje 3-0, så tenker du at neste uke vil du ha Sanchez, Martial og Lukaku å sette innpå, for jeg tror virkelig vi kunne satt spikeren i kista med dem, sier Solskjær.

Selv om angrepet ikke fløt like bra som mot Cardiff, var Manchester United det dominerende laget og vant til slutt helt fortjent.

Etter å ha holdt en pressekonferanse i snaut åtte minutter på engelsk, fikk norske journalister stille ham to korte spørsmål før han hastet videre.

- Det har vært fantastisk selvfølgelig, det har vært mange tanker. Jeg gledet meg til å komme hit første gangen og du håper og drømmer om en fortsatt Cardiff-prestasjon, men det er ikke så lett at du bare kan skru på det igjen, men de taklet det veldig bra guttene. Og jeg syns jeg taklet det veldig bra, for jeg klarte å fokusere på kampen og det jeg skulle gjøre, sier Solskjær om kvelden.

Det ble en drømmekveld på Drømmenes Teater.