Solskjær scoret to

Manchester United- Charlton 4-1. United-fansen kom til gårsdagens forestilling på Drømmenes Teater med sårete følelser. Klubben i deres hjerte var kjøpt opp av Rupert Murdoch. Et par timer seinere var alt glemt: Ole Gunnar Solskjær fikk fansen til å juble hemningsløst. Han lagde to mål i stjerneklassen.

Etter måltørke, benkesliting og Tottenham-spekulasjoner fikk Ole Gunnar Solskjær sjansen fra start. Spurs-overgangen ble stoppet da Alex Ferguson fortalte Solskjær at han hadde en framtid på Old Trafford. Akkurat det angret ikke sjefen på i går kveld. # Sammen med nyinnkjøpte Yorke storspilte Ole Gunnar på topp i United-angrepet.

Og Ferguson er ikke alene om å juble etter to mål av den norske spissen. I Østerrike satt landslagssjef Nils Johan Semb med søndagens sjansesløseri mot Latvia i bakhodet.

- Utrolig gledelig, sier Semb når Dagbladet overbringer ham nyheten om at Ole Gunnar har scoret to på Old Trafford.

  • I dag setter Semb seg på flyet til England. Han skal blant annet se nærmere på gårsdagens, store helt: Ole Gunnar Solskjær.

For Solskjær kan 9. september 1998 være starten på en ny jubel-tid i den røde trøya. United har slitt i innledningen på sesongen. Ferguson har prøvd forskjellige angrepsvarianter, men først i går fant han en som fungerte.

Fremragende

Yorke fra Trinidad og Tobago og Solskjær fra Kristiansund scoret to hver, var et konstant uromoment for Charlton-forsvaret med fart og teknikk. Begge får betegnelsen «outstanding» - fremragende - i de engelske kampreferatene.

Ole Gunnar Solskjær blir rost opp i skyene, for sin målfarlighet og for rytmen i samspillet med nyinnkjøpte Dwight Yorke:

- De har trøkk på topp og blir spennende å følge i framtida, sier kamprapportene fra England.

På benken satt de engelske landslagsspillerne Andy Cole og Teddy Sheringham.

Der kan de bli sittende lenge.

Solskjær og Ronny Johnsen slo an tonen for United med lagets tre første sjanser i kampen på Old Trafford. Men likevel var det Charlton som scoret først.

Mark Kinsella ga bortelaget ledelsen etter 32 minutter, men derfra og ut var det Uniteds aften.
Eller helt korrekt: Yorke og Solskjærs jubelaften.

Som i gamle dager

Seks minutter etter Charltons ledermål viste Solskjær at han fortsatt har siktet i orden. Fra hjørnet av sekstenmeteren presenterte Solskjær seg som i «gamle dager». Charltons keeper var sjanseløs på nordmannens skudd.

Yorke scoret ledermålet to minutter på overtid i omgangen da han nikket inn et frispark fra David Beckham.

Tre minutter ut i andre omgang bredsidet han sitt andre for dagen.

En knapp halvtime før slutt var Old Trafford vitne til et mål malt i rødt, hvitt og blått. Henning Berg serverte ballen til Solskjær. Umarkert kunne han styre ballen i mål med pannebrasken.