Solskjær scoret to

LONDON (Dagbladet): Tottenham- Manchester United 2- 2. Det begynte med V-tegn og en dobbel dose Solskjær-scoringer. Det endte med banneord forbudt sjøl i denne avisa. For da United inntok tabelltoppen var Alex Ferguson på sitt mest eksplosive. Og Ole Gunnar Tomålsscorer? Vel, han så ut som han hadde mistet penger.


JAAAH! Han fikk spille fra start og trengte bare 11 minutter før den første scoringa satt.

Begges sinnsstemninger er lette å forklare. Og - de preget hver sin mann på hver sin måte. For da Sol Campbell avsluttet en fest av en fotballkamp med å heade inn sitt og Tottenhams andre scoring på dødball og lånt overtid, måtte det synes.

Som på Ferguson og Solskjær.

Men før det, og i 40 minutter av denne fysiske, verbale og totalt dommer-ustoppelige ballkrigen, så Manchester United ut som overlegne vinnere. I denne perioden - fra klokka 15.00 til 15.40 meget våt og engelsk førjulstid - så Ole Gunnar Solskjær ut som en spiss kapabel til å score på enhver ball dyttet i hans retning.

For plutselig var den gode gamle flyten der, sammen med rykket, bevegelsene, instinktet og de magiske førsteberøringene.

Og ute på høyrekanten var David Beckham.

Med en hel sekk full av giftige crossballer.

Solskjærs første kom etter 11 minutter fra Beckham via Giggs og for åpent mål. Den andre kom sju minutter seinere. Nok en gang fra Beckham.

Solskjær ble ofret

Ole Gunnar Solskjærs 2- 0 på White Hart Lane i går ettermiddag var en sulten perle fra en underernært spiss.

Men så skjedde det, etter 40 minutter. Det som i pausen fikk umiddelbare Solskjær-følger, og som på overtid skulle få så fatal innvirkning på resultatet. For da Gary Neville ikke var kjapp nok mot David Ginola, og den langsomme dro den hurtige i trøya for å kompensere mangel på steg og fart, fikk United-backen sitt andre gule kort.

Altså rødt.

Og marsjordre.

I pausen ble Ole Gunnar Tomålsscorer tatt av banen. United skulle konsolidere det han hadde gjort gjennom en overlegen førsteomgang, og inn kom Henning Berg som midtstopper. Fordi Ronny Johnsen og farten hans rett og slett var nødt til å ta over det ansvaret som per dato skremmer ei hel øy, er fransk og heter David Ginola.

Men:

Det ble for mye.

For Alex Ferguson ble det enda mer. Både før og etter Sol Campbells to praktfulle hodestøt. Og på veien til det endelige vulkanutbruddet - de allerede nevnte banneordene på veien til garderoben - tok han enhver dommeravgjørelse, enhver duell og enhver feilpasning personlig.

Total munnkurv

Sjølsagt uteble han fra pressekonferansen. United-manageren nektet rett og slett å si et eneste ord.

Og:

Da jeg gikk bort for å prøve å få tak i Ole Gunnar Solskjær utafor inngangen til garderoben, skjønte jeg hvor inderlig forbanna gubben var. Der sto nemlig Manchester Uniteds spillerbuss så å si inne i dusjen. Her var det med andre ord lagt et kollektivt bånd på alle ytringer.

- Om han (Ferguson) sa noe, nei, det hørte jeg ikke, sier Tottenham-manager George Graham diplomatisk. - Men det er jo åpenbart at han er skuffet. For United herjet med oss i første omgang. Etter utvisningen kom vi tilbake og scoret to flotte mål.

- Men han sa jo noe kraftig da han tok deg i handa?

- Sånn er det i denne bransjen. Jeg vet at Alex Ferguson ikke liker å tape poeng, sier Graham.