Solskjær scoret

Manchester United er i semifinalen i Champions League. Ole Gunnar Solskjær scoret to ganger da United slo Deportivo 3-2. Men David Beckham kan miste VM!

Alvorlige skader, selvmål og masse Manchester United-trøbbel. Men Ole Gunnar Solskjær reddet kvelden med en dobbel.

United er klar for semifinale i mestercupen mot Bayer Leverkusen etter 3-2 i kvartfinalen onsdag og 5-2 sammenlagt mot spanske Deportivo La Coruna.

Solskjær var overraskende vraket i startoppstillingen mot Deportivo. Men etter at David Beckham ble tatt ut på båre, muligens med en alvorlig ankelskade, trengte ikke måljegeren mye tid på å få orden på sakene.

En uoppvarmet Solskjær hadde bare vært utpå Old Trafford-gresset i vel et minutt før han presenterte seg med mål.

Juan Sebastian Verons frispark ble styrt inn til 1-0 med Solskjærs første berøring av ballen. 11 minutter etter pause var det samme konstellasjonens tur til å sikre United avansement.

Verons herlige langpasning fant Solskjær på et gjennomløp. Igjen brukte han venstrefoten, denne gangen hardt og kontant. Ballen gikk via Deportivo-keeper Francisco Molina og inn.

Snart i 100

Dermed står Solskjær med 24 mål bare denne sesongen. På 13 mesterligakamper denne sesongen er uttellingen sju fulltreffere.

Han er bare to unna å nå 100-merket for Manchester United. Ikke rart hjemmetilhengere framførte sin egenproduserte Solskjær-sang med full styrke.

Bortsett fra Solskjærs to mål og Ryan Giggs' raid til 3-1 etter 69 minutter, var det en helsvart kveld i Manchester. Beckham kan miste VM-sluttspillet etter sin skade.

Ronny Johnsen pådro seg en strekk i det venstre låret etter 35 minutter. For ham tyder det meste på at sesongen er over. I så fall er det heller ikke sikkert at han får fornyet sin United-kontrakt som går ut i juni.

Midtstopper Laurent Blanc scoret så selvmål like før pause. Det skjedde etter at Solskjær var blitt overspilt og fraløpt like utenfor 16-meteren.

Tysk motstand

Nå venter tyske Bayer Leverkusen i semifinalen i mestercupen. United starter på hjemmebane om to uker.

Men uten Johnsens fart og Beckhams kreativitet og skuddstyrke, er United veldig hemmet.

I serien er klubben avhengig av at Arsenal roter seg bort for at det skal bli gull igjen.

Deportivo var et trist skue. Diego Tristan misset på en kjempesjanse etter åtte minutter. Utover i oppgjøret rant det helt over for spanierne. To mann ble utvist i 2. omgangen. Helt på tampen fikk spanierne inn enda en scoring etter at Djalminha scoret på et frispark via en United-spiller.

Beckham ute i åtte uker

David Beckham er ute fra fotballen i minst to måneder etter at han pådro seg et ankelbrudd i den høyre foten onsdag.

Beckham ble skadet etter rundt 20 minutter av mestercupkampen mot Deportivo La Coruna onsdag.

Beckham ble byttet ut med Ole Gunnar Solskjær etter 21 minutter, og midtbanespilleren ble straks kjørt til sykehus.

- Vi frykter at det er brudd i en ankel, sa United-manager Alex Ferguson til engelsk TV i pausen. Etter kampen fikk Ferguson sin mistanke bekreftet. Det var snakk om et ankelbrudd i den høyre foten.

Beckham mister resten av den engelske fotballsesongen. Et hardt slag for United som i høyeste grad er med i kampen om seriegullet. Det spøker også hardt for Beckhams VM-deltakelse. Fotball-VM starter 31- mai, og det er mindre enn to måneder til.

NTB)

SKADD IGJEN: Både David Beckham og Ronny Johnsen har forlatt Old Trafford med skader. Fra Manchester meldes det at man frykter ankelbrudd for Beckham. I såfall er VM i fare. Ronny Johnsen skal ha fått en ny strekk i venstre lår.
NR. TO: Her runder Ole Gunnar Solskjær Deportivos Juan Carlos Valeron og scorer sitt andre mål for kvelden.