Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær seiler opp som bookmakernes favoritt til Blackburn-jobben

Norske supportere tror mer på Sherwood og Shearer.

BOOKMAKERNES FAVORITT: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er en av de heteste kandidatene til trenerjobben i Blackburn.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
BOOKMAKERNES FAVORITT: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er en av de heteste kandidatene til trenerjobben i Blackburn. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Molde-trener Ole Gunnar Solskjær blir koblet til engelske Blackburn - og det var BBC som i går meldte at nordmannen er en het kandidat til den ledige trenerjobben.

Ole Gunnar Solskjær og Molde møter Stuttgart i Europa League i morgen - og Solskjær skal møte pressen rundt klokka 14.30 i dag.

Hos bookmakerne seiler Solskjær opp som storfavoritt til Blackburn-jobben onsdag morgen. Oddsen på at nordmannen tar over klubben er på rundt 2 - mens midlertidig manager Eric Black er nestemann på lista med odds som ligger på mellom 4 til 7.

Tidligere Blackburn-spiss Egil Østenstad sier til Dagbladet at han ikke tror Solskjær vil velge et klubbskifte til Blackburn.

- At han blir koblet dit kan jeg skjønne, men jeg tror ikke det er aktuelt for ham. Etter det som skjedde rundt Aston Villa tidligere i år, tror jeg ikke Blackburn er noe han tenker på, sier Østenstad til Dagbladet.

Supportere tror på engelskmenn
Talsmann og styremedlem i Blackburn Robers Supporters Club Norway, Morten Solberg Helgerud, har liten tro på at Solskjær ønsker å reise til Blackburn med det aller første.

JAKTER NY TRENER: Morten Gamst Pedersen og Blackburn er på jakt etter ny manager. Ole Gunnar Solskjær er blant de heteste kandidatene. Foto:  AFP PHOTO/ ANDREW YATES
JAKTER NY TRENER: Morten Gamst Pedersen og Blackburn er på jakt etter ny manager. Ole Gunnar Solskjær er blant de heteste kandidatene. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES Vis mer

- Ettersom han takket nei til Aston Villa, kan jeg ikke skjønne at han vil reise til Blackburn bare noen måneder senere. Solskjær ble koblet til Blackburn allerede før Villa, og jeg tror ikke det er noe i spekulasjonene. Det vil i så fall overraske meg, sier han til Dagbladet.

- Vi er mest lettet over at Steve Kean er borte, og nå kan klubben bygges opp på nytt. Flere supportere vil ha en manager med tilknytning til klubben, som Alan Shearer eller Tim Sherwood. Solskjær er for all del en god trener, men all logikk tyder på at han ikke er blant de aller heteste kandidatene til jobben, sier Solberg Helgerud.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Solskjær rådgiver Jim Solbakken uten hell.

- Tvunget vekk
Tidligere Blackburn-sjef Steve Kean annonserte fredag i forrige uke at han ikke ville fortsette som Blackburn-sjef. Kean har vært under hardt press etter en svak forrige sesong, som endte med nedrykk fra Premier League.

- Jeg er blitt tvunget til å si opp som manager, sa Kean etter oppsigelsen.

Dette er ikke første gang Ole Gunnar Solskjær kobles til en jobb i engelsk fotball. Den gamle landslagsspissen var også favoritt til å bli ny Aston Villa-manager i mai - men Molde-sjefen valgte etter hvert å si at han uaktuell til jobben.

Mye bråk
Flørten mellom Solskjær og Aston Villa før sommeren skapte uro i Molde-leiren - og blant annet investerene Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke viste misnøye.

Solskjær var blant annet på besøk hos Villa-eier Randy Lerner, etter at et privatfly hentet den tidligere United-spissen i Norge og fraktet ham til England.

Alan Shearer, Tim Sherewood og Roy Keane er andre navn som kobles til Blackburn-jobben.

- Telefonen har ringt, og folk har kommet med forslag til den ledige jobben. Når det kommer noe passende, vil alle få vite det, sa Blackburn-direktør Derek Shaw til BBC Radio Lancashire i går.

BLACKBURN-AKTUELL: Alan Shearer er en av favorittene til managerjobben i Blackburn. Foto: FP PHOTO/PAUL ELLIS
BLACKBURN-AKTUELL: Alan Shearer er en av favorittene til managerjobben i Blackburn. Foto: FP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer