Solskjær ser bare seier

Det er en fotballkamp med bare ett mulig resultat - norsk seier. Rundt Stall Semb kan du føle det også. For ingen bruker klisjeen «de har et bra lag». Heldigvis.

ECHTERNACH(Dagbladet): - Om vi ikke kan tape, sier du. - Det er selvfølgelig alltid en mulighet for det. Men ærlig talt - jeg ser det ikke.

- Jeg ser ikke noe annet enn at vi har 10 poeng før kampene mot Danmark og Romania i juni, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Luxembourg som tapte 2- 0 for Bosnia i går er den ubetydeligheten tabellen i Norges EM-gruppe viser. Sper du på med trener Alan Simonsens uttalelser - «jeg ser ikke at vi kan skape for store problemer for Norge» - og spillerne som heller ikke tror det er mulig, så har du utgangspunktet helt usminket. Og på toppen av det kommer Ole Gunnar Solskjær med det han kaller Norges fordel denne helga:

Spillefri.

- Vi er heldige som ikke hadde kamp i går, sier United-spissen.

- Når vi møter Luxembourg til onsdag er det 10 dager siden de fleste av oss har spilt kamp. Og det betyr at alle har fått hvilt litt ekstra, trent litt ekstra og fått tilbake litt mentalt overskudd i en lang sesong.

- Slik jeg ser det vil det gjøre oss ekstra spillesugne onsdag.

Solskjærs sommerfugl

Fotballentusiaster med iboende frykt og pessimisme klarer sikkert å advare sitt indre mot slike fotballkamper også. Den skal jo spilles borte . Men en av de beste i faget, med fartstid og trofeer fra de absolutt største arenaene, ser ikke farene.

Mot Luxembourg holder det i lange baner med godt håndverk.

- Kanskje kampen kan bli vanskelig å spille, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Men det er ikke vanskelig å forberede seg. For det er ikke her - mot Luxembourg - vi eventuelt skal ødelegge for oss sjøl i EM-kvaliken.

- Du tillater ikke deg sjøl å miste grepet i en slik kamp.

Likevel har Ole Gunnar Solskjær det han kaller én liten sommerfugl i magen. Og den gjør ham oppmerksom på det han sa innledningsvis - den knøttlille muligheten for å tape.

- Og den skjerper, sier han - du vil jo ikke tape eller spille uavgjort i en slik kamp. Når vi møter Danmark i København skal vi ha 10 poeng.

Sesongen topper seg

Den siste ligakampen i England spilles 11. mai. Fire uker seinere kan det bli EM-avgjørelse i løpet av fem dager. Hvilket betyr et langt opphold. Hvis ikke...........

- ....... vi er i finalen i Mesterligaen (Old Trafford 28. mai), sier United-spissen. - Og det er selvfølgelig målet. For sjøl om det er farlig å drømme og farlig å håpe, så handler det meste om det.

- Enda en finale med United. På hjemmebane.

Sist United møtte Real Madrid i kvartfinalen (2000), var de tittelforsvarere av den største pokalen i europeisk klubbfotball. Og tapte.

- Vi har ikke begynt å snakke om den kampen ennå, men alle husker hva som skjedde sist

- Hvilket betyr at vi har lært. Ikke minst at 0- 0 borte ikke er så bra som man tror. Når man taper hjemme (2- 3), sier Solskjær.

Provosert

Men hvor viktig er det å snakke mye på forhånd? Ifølge Solskjær ikke veldig mye.

- Man kan si alt man vil, men det er de 180 minuttene i løpet av to kamper som avgjør. Og apropos snakk - det er nok av dem som gjør mye av det for tida. I London.

- I Arsenal, mener du? Provoserende?

- Ja, der er det mange som snakker. Og et par av dem - som er veldig gode fotballspillere - har etter min mening sagt for mye. Men nok om det - vi skal spille om ligatittelen også. Ikke minst mot Arsenal, sier Solskjær.

15. april er datoen for kampen som kan avgjøre Premier League. Før det skal United møte Liverpool, Real Madrid og Newcastle.

- Det er nok å tenke på, sier han og gliser.

Sånn sett er det bra at det bare er Luxembourg på onsdag. - Ikke skremt av Danmark{$4028}

FULL SKJERPING: Ole Gunnar Solskjær trente i går før onsdagens EM-kvalik mot Luxembourg. - Kanskje kampen kan bli vanskelig å spille, sier Solskjær. Uten helt å tro på det sjøl.