Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær serverte målfest

MANCHESTER: Manchester United - Barnsley 7-0. Ole Gunnar Solskjær forble målløs, men var slett ikke rådløs. Fire ganger var 24-åringen nest sist på ballen da Manchester United knuste Barnsley.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vanligvis er Solskjær avslutteren i United-laget. På Old Trafford lørdag så han ut til å trives utmerket som hovmester for tremålscorer Andy Cole, Ryan Giggs og Paul Scholes.

Fire målgivende til tross, Solskjær måtte finne seg i å bli satt i skyggen av Andy Cole. Cole har fått mye kjeft i det siste for å ha sløst bort utallige muligheter. Manager Alex Fergusson valgte å gi 26-åringen tillit, på bekostning av Teddy Sheringham. Cole svarte med dødelig effektivitet, og samarbeidet med Solskjær satt perfekt.

Publikum på Old Trafford forventet målfest, og hjemmelaget skuffet ikke. Både Solskjær og Cole var frampå i åpningen, uten å treffe.

To mål på to minutter

17 minutter brukte United på å finne nettmaskene. Solskjær unyttet svakt forsvarsspill og spilte Cole som dundret ballen i det høyre hjørnet. To minutter senere var duoen på farten igjen. Solskjær stusset ballen videre etter pasning fra Giggs, og Cole var like effektiv igjen.

To minutter før pause var det klart for oppvisning av Giggs. Han rykket fra Barnsley-forsvaret og skjøt hardt i vinkelen. På overtid fastsatte Cole pauseresultatet til 4-0 med et skudd i langhjørnet.

Spillet var knapt kommet i gang igjen da Solskjær fikk en flott mulighet til å score selv, men skuddet traff en motspiller. Kristiansunderen mente seg også snytt for straffe, men dommeren reagerte ikke da han gikk overende inne i straffefeltet.

Åpnet forsvaret

Etter 58 minutters spill viste Solskjær sin storhet. Med en glimrende pasning åpnet han gjestens forsvar, og Giggs kunne enkelt lage sitt andre mål for dagen. Bare to minutter senere serverte Solskjær igjen. Scholes satte inn 6-0 etter veggspill mellom de to.

Innbytter Karel Poborsky avsluttet målfesten med stil. Ti minutter før slutt gjorde han ydmykelsen total med et hælspark.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!