Solskjær sier nei til landslaget

Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen og Steffen Iversen nekter å skrive under NFFs markedsavtale. Dermed har de også sagt nei til videre spill for Norge.

Det er Norges Fotballforbund som går ut med en pressemelding om landslagsspillernes situasjon.

Fotballpresident Per Ravn Omdal sier til Dagbladet at spillerne var klar over konsekvensene ved å ikke skrive under avtalen. Frist: 1. januar.

Også Tore André Flo og Eirik Bakke er spillere som kan bli utelukket fra landslaget dersom de ikke skriver under. Foreløpig har de ikke bestemt seg.

Vegard Heggem og Thomas Myhre har heller ikke signert, men har fått forlenget frist siden de ikke har deltatt på landslagssamlinger høsten 2000.

- Dette er ingen ønskesituasjon, men jeg verken tror eller håper flere følger disse tre, sier Omdal til Dagbladet.no.

Forhandlingene med Solskjær, Johnsen og Iversens agenter brøt sammen tidligere i dag.

- Dette er en prinsippsak for oss. Vi kan ikke få ødelagt finansieringen av hele landslaget. Spillerne var orientert om konsekvensene på forhånd, sier Omdal.

Her er hele pressemeldingen fra NFF:

NFF har fått bekreftet at tre spillere ikke vil signere markedsavtalen med Norges Fotballforbund (NFF). De sier med det også nei til videre landslagsspill. De to øvrige har ikke gitt sitt endelige svar ennå.

Forbundsstyret vedtok i desember 2000 at de spillerne som ikke undertegnet avtalen med NFF ikke var aktuelle for spill på landslaget. Dette ble meddelt spillerne før jul.

- Vi er både overrasket og skuffet over at noen av spillerne ikke vil være med oss videre, men her er det så viktige prinsipper som står på spill at vi ikke har annet valg, sier president Per Ravn Omdal til saken.

NFF har i forhandlingene med spillernes agenter blitt utfordret på helt fundamentale rettighetsspørsmål.

-Vi har strukket oss så langt vi kunne, men vi kan ikke rokke ved prinsippet om at det er organisasjonen som besitter markedsrettighetene, sier fotballpresidenten.

Klubbene og NFF har etablert et tilbud for spillerne fra de var miniputter, via aldersbestemte landslag og talentutvikling til A-lagsfotball i norske toppklubber. En utvikling der enkelte spillere skulle ha anledning til å inngå egne avtaler i direkte konkurranse med organisasjonen som har fostret dem opp kan ikke NFF akseptere.

Det er Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen og Steffen Iversen som gjennom sin rådgiver Jim Solbakken har bekreftet at de ikke vil signere avtalen med NFF.

SLUTTER: Både Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen sier nei til landslaget. Det samme gjør Steffen Iversen.