Solskjær sint på Molde

25 år gammel mener Ole Gunnar Solskjær det er på tide å gi ut bok om fotball-livet sitt. I går lanserte han biografien «Æ», der han blant annet refser gamle-klubben Molde.

Solskjær føler seg lurt av Molde Fotballklubb og sportslig leder Frode Ohr da han skulle skrive ny kontrakt før 1996-sesongen. Molde tilbød først Ole Gunnar en treårskontrakt verdt 250000 kroner i året. Solskjær var strålende fornøyd, men fikk likevel en uke til å tenke over tilbudet.

Så fikk Molde og Frode Ohr plutselig hastverk.

- Vi må få ferdig denne kontrakten, sa Frode Ohr, og tilbød 50000 kroner mer i lønningsposen.

- Skuffet

Solskjær skrev under, og gikk fornøyd hjem. Men var samtidig forundret over hvor glatt forhandlingene hadde gått.

Det han ikke visste - men som Molde var fullt klar over - var Bosman-dommen. Den ble kjent for Ole Gunnar og resten av verden dagen etterpå.

- Jeg er skuffet over at klubben lurte meg og at de ikke spilte med åpne kort. Jeg hadde kostet rundt 100000 kroner og ble toppscorer første sesongen.

- Alene ble jeg lurt av en klubb som så konsekvenser av en dom som kom sekundene etterpå, sier Ole Gunnar.

Drillos-stjernen kritiserer også måten Molde FK presset Clausenengen FK da han ble solgt til Manchester United og CFK skulle ha en del av kaka.

- Molde satte kniven på strupen til Clausenengen. Innen en time måtte de frafalle prosenter verdt cirka en halv million kroner. CFK følte seg presset fra storebror i Molde, mener Ole Gunnar.

- Min versjon

25-åringen har følgende begrunnelse for å gi ut bok om sitt fotball-liv allerede nå:

- Jeg ønsker å gi min versjon av karrieren så langt.

  • Boka «Æ» er skrevet av Kjetil Siem. Ole Gunnars samboer Silje Lyngvær er bilderedaktør, og har tatt flere av bildene i boka. Som gis ut på Erling Kagge-forlaget Familievennen. Førsteopplaget er på 33000 eksemplarer, og foreløpig satser forlaget kun på telefonsalg.