Solskjær skadd

Ole Gunnar Solskjær måtte forlate banen med en vridning i kneet 33 minutter ut i kampen mot Aston Villa i går. Sjøl er han usikker på hvor lang tid han trenger på å bli frisk igjen.

Kneskader er noe av det verste idrettsutøvere vet. I verste fall tar det måneder å bli frisk. I beste fall er Solskjær frisk og rask før EM-oppkjøringen starter for fullt.

- De nærmeste dagene vil nok gå med til behandlinger, og det er veldig vanskelig å si hvor lang tid det vil ta før jeg er klar igjen, skriver Ole Gunnar Solskjær på sin egen hjemmeside.

Med åtte førstelagsspillere fraværende, spilte Ole Gunnar på topp sammen med Teddy Sheringham fra start. Etter drøye halvtimen kom taklingen som kan gi landslagssjef Nils Johan Semb våkenetter før EM-uttaket.

Hjemmelagets Ugo Ehiogu kom altfor seint inn i ei takling. Ole Gunnar gikk i bakken.

Måtte gi seg

- Jeg ble taklet skrått bakfra og fikk en vridning i kneet, skriver Ole Gunnar.

Han fikk akuttbehandling på stedet og kom seg på beina.

- Jeg prøvde å fortsette, men måtte dessverre bare gi meg og gå ut.

Inn kom Jordi Cruyff. Han fikk avskjedskampen i presang fra kompisen Solskjær, som nå må kjempe for å bli frisk før EM.

United-manager Alex Ferguson prøvde å avdramatisere skaden på pressekonferansen.

- Ingenting alvorlig, sa han.

- Solskjær haltet da han forlot stadion, sier journalist Stuart Mathieson i Manchester Evening News til Dagbladet.

Dårlig tid

Mot Belgia 26. april spilte Solskjær aleine på topp før pause. Da var han Norges beste. Han gikk av banen som avtalt til fordel for småslitne Tore André Flo i andre omgang. Flo spilte dårlig. Derfor handler ikke Solskjærs skade bare om å rekke EM.

For første gang siden høsten 1996 (da Solskjær herjet som verst i debutsesongen i United) har han sjanse til å vinne spissplassen for Norge på bekostning av Tore André Flo.

27. mai kommer Slovakia til Ullevaal. 3. juni kommer Italia på besøk. Solskjær mister fordelen fra Belgia-innsatsen om han ikke er kampklar mot Slovakia. Flo er på vei mot formen igjen, spilte hele kampen og scoret det siste målet da Chelsea slo Derby 4-0 i går.

  • Landslagslege Lars Engebretsen hadde ikke hørt fra Solskjær i går kveld. Landslagssjef Nils Johan Semb var ikke tilgjengelig for kommentar.