Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær skal bli bedre på alt

- Jeg hadde ikke roen med ballen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Akkurat hvor mye Ole Gunnar Solskjær betyr for norsk fotball fikk vi svar på allerede før kampen mot Brasil i går.

Speakeren hadde gått gjennom nesten hele lagoppstillingen til Norge. Det ble jublet for Thomas Myhre, for John Arne Riise og de andre norske gutta.

Men det var som en vindpust å regne sammenliknet med brølet da navnet til spiller nummer 20 ble ropt opp.

Solskjær hørte det selv, også. Og kjente nesten gåsehuden på armen.

- Den mottakelsen jeg fikk før kampen var helt spesiell. Jeg la merke til at folk jubla ekstra høyt for meg, sier han til Dagbladet.no.

Ikke Supermann

Og at Solskjær var sugen på å vise seg fram for det norske publikummet igjen var lett å se. 33-åringen flikket gjennom John Carew så det var en fryd å se, taklet så det luktet svidd, stusset gjennom John Arne Riise da han knuste Lucio i lufta og forsøkte seg til og med på brassespark.

Da lover det godt når Solskjær likevel ikke er helt fornøyd med egen innsats.

FREKK OG FREIDIG: Ole Gunnar Solskjærs brasse var godt utført, men gikk like utenfor. - Jeg har ikke samme kroppsbeherskelsen som brasilianerne. Keeperen hadde nok tatt den uansett, smiler Solskjær. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
FREKK OG FREIDIG: Ole Gunnar Solskjærs brasse var godt utført, men gikk like utenfor. - Jeg har ikke samme kroppsbeherskelsen som brasilianerne. Keeperen hadde nok tatt den uansett, smiler Solskjær. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

- Jeg nøt hvert minutt, og ga det jeg hadde. Men jeg hadde litt lite ro med ballen. Jeg føler ikke at jeg fikk ikke vist så mye. Det var ikke Superman returns, flirer Solskjær.

- Hva kan du bli bedre på?

- Jeg kan bli bedre på det aller meste. Kanskje særlig touchen og saften i beina, sier han til Dagbladet.no.

Lovende spisspar

Med Solskjærs kløkt og blikk for spillet, og John Carews kraft og hurtighet, virker Norge å ha fått et spisspar som utfyller hverandre.

Men også det samarbeidet har stort forbedringspotensiale, mener Solskjær.

- Det var ikke så mange ganger jeg og John fant hverandre, men det er veldig mye å bygge videre på. John er enormt sterk og rask. Hvis jeg flikker ham igjennom, er det ikke mange som tar ham igjen. Men vi trenger tid på å bli godt kjent igjen, forklarer han.

Også John Carew ser mye å bygge videre på.

image: Solskjær skal bli bedre på alt

- Vi har mange gode bevegelser, flikker og kombinasjoner som fører til farligheter. Det fungerte bra med meg og Ole Gunnar. Men det gjorde det med Steffen i 2. omgang også, det er viktig å få med, sier Carew til Dagbladet.no.

Tror på Carew-samarbeidet

Landslagssjef Åge Hareide tror samarbeidet vil sitte enda bedre når Norge møter Ungarn 2. september.

- Det samarbeidet kan utvikles til å bli enda bedre. Når de får litt mer tid sammen på trening kan de bli enda farligere, tror Hareide.

Da Solskjær i pausen ble igjen i garderoben som planlagt, kom Steffen Iversen på banen. Han fikk ikke like mye å jobbe med som Solskjær, men Hareide ser ikke bort fra at RBK-spissen vil få spilletid også framover.

- Når vi får to kamper tett på hverandre, kan det være bra å ha Steffen i bakhånd. Da kan Ole Gunnar være en joker som kan komme inn fra benken, sier Hareide.

Roser nye Norge

Ikke siden 2004 har Solskjær spilt med flagget på brystet. Selv med alt det fantastiske Solskjær har opplevd som fotballspiller var comebacket noe han aldri kommer til å glemme.

- Det betyr enormt mye å være tilbake på landslaget. Jeg har sett fram til dette og brukt det som inspirasjon. Jeg vil huske denne kampen lenge, sier han.

- Hvordan er denne utgaven av Norge sammenliknet med den forrige du var med på?

- Dette er et veldig spennende lag. Vi har mange med kjappe bein, som Fredrik Strømstad og Kristofer Hæstad, vi har roen på midten med Martin Andresen, Morten slår gode frispark, og John er helt enorm. Det er egenskaper vi må benytte oss av framover, sier Solskjær.

- Er det mulig for deg å spille deg til fast plass på United?

- Det er ikke mange som spiller seg til fast plass på Manchester United. Vi har en stor tropp, og det er en lang sesong, svarer han litt unnvikende.

- Men jeg gleder meg til kampen mot Fulham på søndag. Jeg kommer hjem frisk og ikke skadet, smiler dagens mest populære mann på Ullevaal.

<B>JUBEL:</B> Morten Gamst Pedersen har akkurat satt inn 1-0 for Norge, og blir gratulert av John Arne Riise og Martin Andresen.
<B>STORMET BANEN:</B> En tilskuer påført vikinghjelm løp inn på banen i 1. omgang. John Carew studerer den nysgjerrig.