FORSVINNER HAN?: Vegard Forrens framtid i Molde er det store spørsmålet, skriver Morten P.   Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FORSVINNER HAN?: Vegard Forrens framtid i Molde er det store spørsmålet, skriver Morten P. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Solskjær skal ingen steder - det er Vegard Forren som kan forsvinne fra Aker Stadion

Det har aldri vært tvil om at Molde tenker langsiktig og at Ole Gunnar Solskjær er mannen som skal lede arbeidet. Det er Vegard Forrens framtid som er det store spørsmålet.

Molde-Bodø/Glimt 3-2 (2-1)

DET ER ENHVER supporters privilegium å rope sine (u)saklige meninger fra alle hustak, og de Molde-supporterne som krevde Ole Gunnar Solskjærs avgang utenfor Ullevaal Stadion etter 0-3 for Vålerenga var selvfølgelig i sin fulle rett. Sånn skal og må det være. En supporter skal være skuffet og sint i motgang. Men det er ikke først og fremst hvem som er trener Moldes mest trofaste bør bekymre seg for, men hvem som skal spille midtstopper sammen med Ruben Gabrielsen.

Og han bør helst hete Vegard Forren.

MEN DET ER ikke sikkert. På langt nær. For det første går Vegard Forrens kontrakt ut etter denne sesongen. For det andre (og tredje) er Rosenborg og Vålerenga på jakt etter en midtstopper med alt det Vegard Forren bringer med seg. Og blir det ikke utlandet i januarvinduet i år heller, og man har prøvd noen ganger uten å lykkes med å eksportere Norges beste midtstpper, kan det fort skje at Vegard Forren velger bort Molde for en ny utfordring.

Det vil i så fall være en større nedtur enn den sjuendeplassen i Tippeligaen Molde holder per dato.

MOLDE ER IKKE kurert for alle skavankene og kan derfor ikke friskmeldes på permanent basis selv om seieren over Bodø/Glimt både var solid og bra. Men på bedringens vei etter seks matcher uten seier, ja, absolutt. Og det er viktig inn i en høst der mange mente det ikke var annet å spille for enn ny tippeligakontrakt etter 3-0 tapet for Vålerenga.

Med 33 poeng igjen å spille om vil seieren over Glimt gi Molde ferten av topp tre og Europa League-kvalifiseringen neste sommer.

MOLDES OFFENSIVE KVALITETER og høyeste nivå med ballen i laget er blant det beste i Norge alle dager. Enten de starter bakfra mot etablert motstanderforsvar med Vegard Forrens valg som ballfører - være seg en pasning gjennom det første leddet langs bakken (opptakten til 1-0) eller en 70 meters presis crossball ned i det høyre hjørnet - kontrer etter gunstige brudd eller gjenvinner høyt og følger opp angrep med angrep (3-1)- Molde har et ålreit register. Så det er ikke spillet som plager dem, det er motspillet.

33 baklengsmål forteller hvorfor.

BARE START (38) og Aalesund (34) har sluppet inn flere mål enn Molde. Sånn sett er laget et bunnlag. Og på bakgrunn ev lekkasjen er ikke 2-0 mot Bodø/glimt etter elleve minutter og 3-1 etter 51 nok til å gi laget ro til å spille på seg trygghet i en kamp de egentlig burde dominert.

Fordi Glimt reduserte til 2-1 (13) og 3-2 (61) ut av ingenting.

JA, DET VAR solide scoringer fra distanse begge to. Den første på halvspretten fra Ørjan Bergs talentfulle avkom, Patrick Berg - 18-åringens første tippeligascoring. Den andre i krysset fra høyrebeinet (!) til Trond Olsen. Men selv om begge var av høy klasse er det likevel grunn til å stille spørsmål ved Molde-forsvarets manglende press på ballfører.

En defensiv mangel som alltid gjør arbeidsforholdene lettere for skytteren.

MARGINER? JA, SELVFØLGELIG. Men fotball er et spill av marginer. Skal du lykkes over 30 serierunder må du sørge for å få flest mulig av dem på din side gjennom å minimalisere farene for egne feil. Og Molde er ikke der ennå, de slipper fortsatt inn mål selv om mye av fokuset på treninger og i analysearbeidet hart vært på det sårbare forsvarsspillet.

Det er først og fremst det som har ødelagt sesongen så langt.

Og det som må fikses om høsten og de elleve neste kampene skal gjøre en skrekkelig sesong til en helt ålreit sesong.