Manchester Uniteds returkamp mot Barcelona i Champions League

Solskjær skjønte ingenting. Slik er reglene

Derfor spiller Manchester United mot Barcelona førstkommende tirsdag.

KRITISK: Ole Gunnar Solskjær er svært kritisk til at Manchester United får en dag mindre til å forberede seg mot Barcelona. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
KRITISK: Ole Gunnar Solskjær er svært kritisk til at Manchester United får en dag mindre til å forberede seg mot Barcelona. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter lørdagens seier mot West Ham uttrykte Ole Gunnar Solskjær stor misnøye mot UEFAs kampoppsett i Champions League.

Manchester United spilte mot Barcelona forrige onsdag, møtte West Ham lørdag og skal igjen møte Barcelona førstkommende tirsdag. Både Manchester City og Tottenham spiller onsdag, og får derfor en ekstra dag å forberede seg på.

Ole Gunnar Solskjær synes dette er svært merkelig.

- Jeg forstår ikke det. Noen må forklare for meg hvorfor onsdag kveld blir tirsdag kveld den påfølgende uka. De andre lagene spiller tirsdag kveld og så onsdag kveld, og får en dag ekstra. Det er merkelig. Hvis du kan finne ut det for meg, vi forsøkte å google det i dag, men klarte det ikke. Det er en merkelig avgjørelse, og det gjorde det vanskelig for oss, sa Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

- Definitivt. Hundre prosent, svarte Solskjær på spørsmål fra VG om det er noe UEFA bør endre.

Reglementet

Flere reagerte på utspillet til Ole Gunnar Solskjær, hvor han påpekte at han prøvde å google reglementet, men fant ikke svaret.

- Spesielt at Solskjær trengte å google et spørsmål om UEFA, da Uniteds direktør, David Gill, er UEFAs visepresident og Ed Woodward, som er viseformann i klubben sitter i UEFAs fotballråd, skriver Rob Harris, journalist i AP på Twitter.

UEFA-reglementet, som man enkelt kan finne gjennom et enkelt googlesøk, understreker at hver klubb skal spille samme antall kamper på begge kvelder.

«UEFA-administrasjonen bestemmer hvilke Champions League-kamper som skal bli spilt på tirsdag og hvem som blir spilt på onsdag på grunnlag av den relevante trekningen», står det i reglementet, gjengitt først fra BBC Sport.

«Som en regel, vil hver klubb spille samme antall kamper på en tirsdag og en onsdag. Unntak fra regelen kan bli gjort av UEFAs administrasjon», står det videre.

Det vil si at Solskjærs mannskap vil få en ekstra dag å forberede seg i den påfølgende Premier League-kampen mot Everton 21. april, men ikke mot Barcelona i Champions League, som Solskjær helst ville hatt.

City og Tottenham, som spiller onsdag, møtes igjen i Premier League lørdag 20. april.

Solskjærs mannskap kunne nok trengt en ekstra dag for å hente inn 0-1 på Camp Nou. For det som ble levert mot West Ham lørdag, var ikke spesielt godt, og en samme prestasjon ville nok ikke holdt til å avansere til semifinalen på bekostning av katalanerne.

Et annet poeng er at kringkastingskanaler som sender Champions League får muligheten til å vise begge kampene da de blir spilt på hver sin dag.

ADVARER: Den anerkjente fotballjournalisten- og eksperten Guillem Balague mener Manchester United-fansen må smøre seg med tålmodighet - i lang tid i prosjekt Ole Gunnar Solskjær. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

Tett kampprogram

Manchester United spiller sju kamper på 26 dager i april. Tottenham spiller sju på 24 dager og Manchester City spiller åtte kamper på 25 dager, samme som Barcelona.

Førstkommende tirsdag gjester Manchester United Camp Nou i returkampen mot Barcelona i Champions League. Forrige møte endte 0-1 til spanjolene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer