Solskjær skjøt i krysset på overtid

- Jeg kan ikke beskrive hvordan jeg føler meg nå. Men hvis noen fortsatt lurer, så er dette grunnen til at jeg ble i Manchester United, sier Ole Gunnar Solskjær etter 2-1 i Barcelona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Solskjær brukte ni minutter på å bli den største helten da Manchester United kapret siste del av trippeltriumfen i Barcelona i kveld.

Tre minutter på overtid fikk nordmannen en tå på ballen. Kula fløy inn i vinkelen fra tre meter.

Samtidig sendte Solskjær United til himmels. Sjøl satt han seg ned på knærne med armene rett til værs.

- Vi måtte score mål etter det presset vi skapte. Det er bare utrolig, sier Solskjær etter kampen i kveld.

United sleit stort mot Bayern-forsvaret før superreservene Solskjær og Teddy Sheringham kom inn. Sheringham utlignet ett minutt på overtid, og to minutter senere avgjorde Solskjær etter forarbeid av nettopp Sheringham.

- Jeg kan ikke tro det. De gir aldri opp. Dette var fantastisk og jeg er så stolt av spillerne mine.

- Det er utrolig mennesker, sier manager Alex Ferguson.

Dermed har United vunnet serie og cup i hjemlandet, i tillegg til den gjeveste europacupen. Det er det bare fire lag som har greid tidligere.

Men flaks og dyktighet går hånd i hånd. Bayern München tok ledelsen etter bare seks minutter. Da skrudde Mario Basler ballen rundt muren, forbi en passiv Schmeichel og i mål. Og tyskerne hadde sjanser nok til å vinne 4-0 før superreservene kom innpå. Spesielt den siste halvtimen, da United presset høyt.

- Vi ble tatt på senga flere ganger de siste 20 minuttene. Men vi måtte gamble i en europeisk cupfinale, sier Ferguson.

  • Torsdag fortsetter eventyret for Solskjær og Ronny Johnsen hjemme i Manchester. Hele laget skal feires i åpen buss i hjembyen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer