Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær skriver under mot Glazer

Første United-stjerne som protesterer mot oppkjøp.

(Dagbladet.no): Styrtrike Malcolm Glazer (78) gir ikke opp. I helga la den amerikanske milliardæren fram et nytt bud på Manchester United.

Oppkjøpsplanene ble møtt med sinte flyers fra fansen foran hjemmekampen mot Birmingham. Der skriver flere United-kjendiser under en kraftig protest mot amerikaneren.

Bare en aktiv United-spiller har undertegnet: Ole Gunnar Solskjær.

Sammen med Eric Cantona støtter den skadde spissen protesten mot Glazer, skriver The Times.

Solskjær sier ifølge The Sun at han ikke ønsker klubben solgt, og i hvert fall ikke til Glazer.

- Jeg er absolutt på fansens side, de ønsker ham ikke i klubben. Jeg synes United er i gode hender i dag, sier Solskjær.

Cantona frykter for framtida

Tidligere storstjerne Cantona mener United kan gå til grunne dersom Glazer overtar storklubben.

FLYERS MOT AMERIKANER: Manchester United-fansen reagerer både på oppkjøpet og dagen for budet. Foto: SCANPIX/EPA
FLYERS MOT AMERIKANER: Manchester United-fansen reagerer både på oppkjøpet og dagen for budet. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

- Hvis Glazer kommer hit kan vi miste alt, sier franskmannen som er kåret til klubbens største spiller noensinne - av fansen.

Men Solskjær er den eneste aktive Manchester United-spilleren som går foran i kampanjen mot et oppkjøp. Det sier mye om nordmannens engasjement i klubben som hentet ham fra Molde i 1996.

Selvsagt har Solskjær støtte fra manager sir Alex Ferguson, som også har satt sitt navn på fansens protest på Old Trafford.

Glazer eier allerede det amerikanske fotballaget Tampa Bay Bucaneers. I Manchester er han utskjelt, på tross av at det siste budet verdsetter klubben til 800 millioner pund (9,6 milliarder).

Hele 60 000 flyers ble delt ut til fansen lørdag. Budet fra Glazer kom på dagen 47 år etter flyulykken som kostet en rekke United-spillere livet i München.

- Av alle dager han kunne trampet på Manchester Uniteds historie, valgte han den verste, sier Shareholders United-talsmann Oliver Houston til The Times.

Fikk avslag i fjor

Glazer eier allerede 28 prosent av United, og prøvde å fullføre kjøpet i oktober i fjor. Helgas bud skal inneholde mye som kan lokke aksjeeierne i klubben til å gi etter.

- Styret kan bekrefte at vi har mottatt et detaljert forslag, med flere betingelser, som utgjør et tilbud på Manchester United fra Glazer, heter det i en pressemelding fra klubben.

NEI OG ATTER NEI:</B> Ole Gunnar Solskjær og Eric Cantona er begge i mot oppkjøp av United.
<B>FORRIGE PROTEST:</B> United-fansen viser sin misnøye med Malcolm Glazier på flere måter.
<B>PRØVER STADIG:</B> Malcolm Glazer overtok fotballaget Tampa i 1995. Ni år senere vant det amerikanske fotballaget superbowl.