Medaljedrama i Tippeligaen

Solskjær skuffet over eget lag, men gledet seg over Branns poengtap og Forrens uventede comeback

Både Molde, Brann og Haugesund avga viktige poeng. Dermed er Odd rundens store vinner i medaljekampen.

COMEBACK: Vegard Forren er endelig tilbake på banen igjen. Men mot Sogndal ble det et skuffende poengtap. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
COMEBACK: Vegard Forren er endelig tilbake på banen igjen. Men mot Sogndal ble det et skuffende poengtap. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Molde - Sogndal 0-0 (0-0)
Odd - Haugesund 2-1 (2-0)
Brann - Lillestrøm 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Brann tapte noe overraskende hjemme mot nedrykkstruede Lillestrøm, mens Haugesund gjorde det samme i toppkampen mot Odd. Det betyr at laget fra Skien nå har like mange poeng som Brann på 2. plass, altså 45.

Moldes tamme 0-0-kamp hjemme mot Sogndal gjør at Ole Gunnar Solskjærs menn er tre poeng bak både Brann og Odd med tre runder igjen å spille. Molde møter nettopp Brann borte i neste runde.

- Vi fortjente kanskje ikke mer i dag. Vi er skuffet over at vi ikke klarer å skape flere sjanser, sier Solskjær TV 2, som gledet seg over Branns tap mot Lillestrøm.

- Vi tar imot den hjelpa vi kan få. Nå gleder vi oss til neste helg. Vi har en ting for øye: Å vinne mot Brann, sier Molde-treneren.

Heller ikke Haugesund og Sarpsborg 08 er sjanseløse i medaljekampen med 41 poeng hver, mens Viking følger like bak der igjen med 40 poeng.

Forrens overraskende comeback

27. august skjedde det som aldri bruker å skje med Vegard Forren. Molde-kapteinen måtte forlate banen med skade og mistet i første omgang landskampene mot Hviterussland og Tyskland.

2. september melde imidlertid Romsdals Budstikke at Forren blir ute resten av sesongen.

- I verste fall er han borte resten av sesongen, det er i hvert fall det jeg forbereder meg på nå, uttalte Solskjær da.

Men bare seks uker senere, mot Sogndal i kveld, gjorde Forren comeback. Kampuret viste 75 minutter da stopperkjempen erstattet Harmeet Singh.

Forren, som ble kalt illojal etter at han kritiserte Per-Mathias Høgmos landslagsuttak, nærmere bestemt fraværet av Martin Ødegaard og Martin Linnes, klarte imidlertid ikke å redde Molde i kveld. Det endte 0-0 i en kjedelig og tam forestilling hjemme mot Eirik Bakkes Sogndal.

SKUFFET: Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med prestasjonen hjemme mot Sogndal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SKUFFET: Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med prestasjonen hjemme mot Sogndal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Det var deilig å spille igjen. Det har kriblet lenge nå. Dessverre klarer vi ikke å vinne. Det er skuffende, sier Forren.

- Nå gleder vi oss til å møte Brann i Bergen neste runde. Jeg er klar for å starte da. Jeg var klar til å starte i dag også, selv om jeg har hatt litt smerter i foten de siste dagene, sier den landslagsaktuelle midtstopperen.

Alt gikk Odds vei i medaljekampen

Mens Molde og Brann skuffet, leverte Odd omsider varene igjen i toppkampen hjemme mot Haugesund. Olivier Occean banket inn 1-0 etter en drøy halvtime med en suser i krysset. Haugesund-spillerne måpte - og fikk seg et nytt slag i trynet to minutter senere.

Occean gikk i bakken etter en duell med Nemanja Tubic og fikk straffespark som belønning. Det satte Fredrik Nordkvelle iskaldt i mål - i motsetning til eksempelvis Sergio Agüero, Kevin De Bruyne og Christian Benteke i går.

Etter 77 minutter reduserte Vegard Skjerve etter strålende forarbeid av Torbjørn Agdestein, som danset seg forbi tre Odd-spillere på mesterlig vis. Men sluttspurten stoppet der. Odd tok tre viktige poeng og er rundens store vinner i medaljekampen.