Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær skuffet over landslagskarrieren

- Ikke mange kamper jeg er fornøyd med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BUDAPEST (Dagbladet.no): 21 mål på 63 kamper - eller et mål hver tredje kamp. Det er Ole Gunnar Solskjærs bunnsolide scoringsstatistikk med flagget på brystet.

Likevel er United-spissen langt fra fornøyd med hva han har prestert for Norge.

- Det er ikke mange kamper jeg er veldig fornøyd med. Det er bare en håndfull, sier Solskjær.

- Men du har et bra scoringssnitt?

- Jeg kunne tenkt meg å score flere, og i viktige kamper. Men jeg har i hvert fall passert Kjetil Rekdal i antall mål, så det er da noe, sier Solskjær til Dagbladet.no og gliser.

Må gjøre Carew bedre

33-åringen gikk i garderoben en stund før de andre spillerne på dagens trening i Budapest, og fikk følge av fysioterapeuten. Det - kombinert med at Solskjær var unormalt svak i spillsekvensen - satte selvsagt fart på ryktene om at han hadde skadet seg.

Det kunne han heldigvis avkrefte etterpå.

IKKE FORNØYD: Bare en håndfull av Ole Gunnar Solskjærs 63 landskamper har vært gode nok, mener Solskjær selv. Foto: SCANPIX
IKKE FORNØYD: Bare en håndfull av Ole Gunnar Solskjærs 63 landskamper har vært gode nok, mener Solskjær selv. Foto: SCANPIX Vis mer

I morgen spiller Solskjær spiss bak John Carew som planlagt.

Det samarbeidet virket lovende i kampen mot Brasil, men heller ikke noe mer.

- Det var ikke så mange ganger jeg og John fant hverandre, men det er veldig mye å bygge videre på, sa Solskjær den gang.

Mot Ungarn håper han å bidra til at Carew får ut hele potensialet sitt.

- Det er viktig at vi gjør John god, med de forutsetningene han har bør han kunne score 2-3 mål i hver kamp.

- Blir ikke Carew utnyttet godt nok?

- De enorme ferdighetene han har, har vi ikke klart å utnytte godt nok, mener Solskjær.

På spørsmål om hvilken av Carews ferdigheter han helst skulle hatt selv, kommer svaret kontant fra United-spissen.

image: Solskjær skuffet over landslagskarrieren

- Farten hans.

Må skyte mer

En ting Solskjær likevel vil se mer av fra både Carew og de andre norske landslagsgutta er flere skuddforsøk.

- Det er litt av det norske lynnet å spille til noen som er bedre plassert i stedet for å skyte selv. Vi skyter for lite, og er litt for forsiktige. Det må vi bli bedre på, sier han.

En av de mange beundringsverdige kvalitetene til Ole Gunnar Solskjær er hvor jordnær han er, og hvor elegant han håndterer å være den mest omsvermede av alle i mixed zone. For det er ikke bare norske journalister som vil ha en bit av Solskjær - i dag var han også mannen alle de ungarske pressefolkene ville snakke med.

Gangene hvor Solskjær blir lettere oppgitt eller irritert hører likevel med de sjeldenhetene - i så fall skjuler han det godt.

- Ikke vær snille!

Men én gang kunne man faktisk ane en viss irritasjon i stemmen til United-spissen: Da en journalist konfronterte ham med at John Carew angivelig skal ha antydet at folk ikke bør forvente for mye av Solskjær - på grunn av det lange skadeavbrekket.

- Jeg vet ikke om det forventes så mye av meg som dere sier eller skriver. Men jeg skal jo selvsagt forsvare en plass på laget. Det må ikke bli sånn at fordi jeg har vært ute av laget i to år, så skal folk være snille og forvente lite av meg, sier Solskjær.

- Jeg er fortsatt i oppbyggingen, men er like stabil som en terning, legger han til med et smil.

<B> MÅ BLI MER EGO:</B> Ole Gunnar Solskjær mener de norske landslagsgutte må bli mer egoistiske og skyte oftere i stedet for å sentre.