Ruud Gullit med Solskjær-kritikk

Solskjær slaktes for taktikken

Ballon d'Or-vinner Ruud Gullit mener Manchester United hadde helt feil inngang til bortekampen mot Barcelona.

Champions League-eventyret til Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er over etter 4-0-tap sammenlagt mot Barcelona i kvartfinalen.

De røde djevlene kom til Camp Nou med et 1-0-tap i sekken fra Old Trafford, og Solskjær varslet før kampen at United reiste til Spania for å angripe.

- De første 15 minuttene gamblet vi. Vi gamblet og tapte. Men vi måtte gå for det første målet og vi skapte to store sjanser. Dessverre hadde vi ikke kvalitet nok til å sette dem, sa Solskjær til MUTV i pressesonen etter pressekonferansen.

Men flere undrer seg over hvorfor ikke United la inn en større offensiv hjemme på Old Trafford i den første kvartfinalekampen.

- Jeg mener Manchester United gjorde en feil taktisk. Jeg kan forstå at du ønsker å score mål og være mer eventyrlysten på hjemmebane. De besluttet å ikke gjøre det i den første kampen, sier tidligere storspiller Ruud Gullit på beIN SPORTS.

- En stor feil

Manchester United rystet Barcelona i åpningen på Camp Nou. Allerede før minuttet var spilt hadde Marcus Rashford blitt spilt alene med keeper, men engelskmannen tuppet ballen i tverrliggeren.

Etter to nye sjanser av Jesse Lingard og Scott McTominay, måtte i stedet David de Gea plukke ballen ut av eget nett to ganger i løpet av fire minutter.

KRITISERER SOLSKJÆR: Ruud Gullit. Foto: Steve Meddle / REX / NTB Scanpix
KRITISERER SOLSKJÆR: Ruud Gullit. Foto: Steve Meddle / REX / NTB Scanpix Vis mer

Messi, som ble nøytralisert på Old Trafford, scoret begge. I andre omgang avgjorde Philippe Coutinho med et flott langskudd.

- De lyktes halvveis på grunn av selvmålet (i den første kampen) - Messi hadde ingen skudd på mål - men så drar man plutselig til Camp Nou for å angripe. Jeg forstår det ikke, for det er ikke slik du vinner der, sier Gullit, som var spillende manager for Chelsea på slutten av 90-tallet.

- På en slik bane er det vanskelig å spille på den måten. Spør Liverpool og Chelsea, som har gjort det. Spør Atlético Madrid, som også har gjort det. Du skal ikke angripe der, men de gjorde det. Det er en stor feil, sier nederlenderen.

Saken fortsetter under videoen.

SOLSKJÆR-MAGASINET: Solskjær lener seg ikke på skjebnen, og Manchester United-supporterne har inntatt Barcelona for fullt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Stor jobb foran seg

Der Gullits kritikk åpenbart er rettet mot Solskjær, mener Times-sjefskribent Henry Winter at nordmannen ikke kan klandres.

- United ble fullstendig utklasset. Du kan ikke kritisere Solskjær på grunn av dette tapet. Messi er et geni. Individuelle feil (Young og de Gea). Sprekker i stallen (backer, midtstoppere og høyreving). Woodward/Glazer må gi Solskjær ordentlig støtte og kjøpe spillerne de trenger. Tid for gjenoppbygging, skriver Winter på Twitter.

Begge de første målene kom etter individuelle feil. På det første mistet Ashley Young ballen på egen banehalvdel. Lionel Messi slo tunnel på Fred, før han avsluttet vakkert langs bakken i hjørnet fra 18 meter.

Det andre målet kom på likt vis etter en ballmiss av Fred. Denne gangen var Messis skudd langt svakere, men de Gea slapp ballen under seg.

2-0 etter 20 minutter gjorde at United fikk pusten slått ut av seg tross en sprudlende åpning.

- Det var en gulf mellom dem i form av kvalitet. PSG var det bedre laget over to kamper forrige utslagsrunde, men United var heldige. I kveld var Barca på topp og to vakre scoringer av Messi og Coutinho var forskjellen, sier tidligere United-spiller Darren Fletcher til BBC.

- Ole Gunnar Solskjær har mye jobb foran seg. Han har nok sett små ting fra spillerne sine i kveld med tanke på hvem som kjempet videre.

Young med strykkarakter

Selv om det endte med ydmykelse for Manchester United, hadde det vært interessant å se hvordan kampen hadde blitt hvis ikke det var for Youngs stygge ballmiss og de Geas keepertabbe midtveis ut i første omgang.

Young og de Gea slaktes på børsen til lokalavisa Manchester Evening News.

«Viste i første omgang foran Avram Glazer (United-eier) hvor mye United trenger en ny back. Satte Messi i gang da han gjorde cirka fire feil på like mange sekunder», skriver MEN, og gir backen strykkarakter.

Ole Gunnar Solskjær innrømmet at kampen var i realiteten over etter de to scoringene, som gjorde at Manchester United trengte tre mål på 70 minutter.

- Når du spiller på dette nivået, kan du ikke gjøre feil, og du må ta vare på sjansene du selv får. Vi utnyttet ikke den gode starten vår. De scoret to mål på de to første skuddene på mål. Da er det game over, sa Solskjær.