EKEBERG-HELT: Fredrik Brustad snudde kampen for Molde i andre omgang og scoret to mål. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
EKEBERG-HELT: Fredrik Brustad snudde kampen for Molde i andre omgang og scoret to mål. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Cupen

Solskjær slapp med skrekken

Molde slo KFUM Oslo 2-1.

KFUM Oslo - Molde 1-2 (1-0)

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Med eks-statsminister Kjell Magne Bondevik på tribunen tok KFUM Oslo imot Molde i cupens tredje runde i kveld. Det var Eliteserien mot 2. divisjon, og Molde var naturligvis soleklar favoritt foran 1357 tilskuere på Ekebergsletta.

Hjemmelaget yppet seg i første omgang og ledet 1-0 til pause. I andre omgang kom Fredrik Brustad inn for Molde og scoret to ganger da rundt timen var spilt. 2-1 ble også sluttresultatet.

Molde fortsetter dermed den positive trenden. For bare noen uker siden ble det stilt spørsmål rundt manager Ole Gunnar Solskjær. I Eliteserien har laget vunnet de to siste kampene. Nå er også fjerde runde i cupen i boks.

Sjokkerte storheten

Den første halvtimen på Ekebergsletta var jevn. Så festet Molde et slags grep. Ottar Magnus Karlsson headet først i tverrliggeren. Fire minutter seinere kom Sander Svendsen alene med KFUM-keeper Orhan Simsek, men skjøt rett på.

ENGASJEMENT: Ole Gunnar Solskjær og Molde er videre til fjerde runde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ENGASJEMENT: Ole Gunnar Solskjær og Molde er videre til fjerde runde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

På dette tidspunktet av kampen hadde det ikke vært ufortjent med Molde-ledelse. Men KFUM kjempet heroisk. Og etter 39 minutter gikk det som det av og til bruker å gå i cupen: Lilleputten sjokkerte storheten.

Scoringen var en nydelig enkeltmannsprestasjon av Stian Sortevik, som har en fortid i Hønefoss og Stabæk. Sortevik fikk ballen på drøye 25 minutter og lobbet over Molde-keeper Andreas Christopher Linde.

- Lekestue, sang KFUM-fansen i minuttene etterpå.

Brustad tok grep

Om Ole Gunnar Solskjær holdt en tordentale i pausen, vites ikke. Men noen gloser bør ha kommet. 38 plasser skiller lagene i divisjonssystemet. Men i første omgang så det ikke slik ut.

Molde la trykk på KFUM i andre omgang. Og etter ti minutter burde det stått 1-1. Erling Braut Håland hadde lovedør inn til Orhan Simsek, men keeperen reddet med et tigersprang.

Megasjansen bar bud om hva som var på gang. Rett etterpå scoret Molde to ganger ved Fredrik Brustad, som kom inn i andre omgang.

KFUM klarte aldri å komme tilbake. Og for Solskjær var det helt sikkert greit å slippe ekstraomganger og en poetnsiell cupbombe.

1357 tilskuere er det nest høyeste tilskuertallet som noen gang har vært på en KFUM-kamp på Ekerbergsletta.