Solskjær slår alarm og tar et oppgjør med «nye» Norge og kunstgress: - Norske barn må tilbake til naturgresset

Ole Gunnar Solskjær mener kunstgress gjør norsk fotball mindre konkurransedyktig internasjonalt. Nils Arne Eggen, Arild Stavrum og Kjetil Rekdal er enige. Nå slår de grønn alarm.

VIL HA NATURGRESS: Ole Gunnar Solskjær er stor fan av naturgress og frykter at det økende antall kunstgressbaner er i ferd med å bli et problem for norsk toppfotball. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL HA NATURGRESS: Ole Gunnar Solskjær er stor fan av naturgress og frykter at det økende antall kunstgressbaner er i ferd med å bli et problem for norsk toppfotball. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For norsk fotball har gresset konstant vært grønnere på den andre siden de siste årene. Mange trodde Norge hadde funnet løsningen med kunstgress som underlag og fotball utendørs hele året. Kunstgressgenerasjonen ble hyllet etter U21-bronsen i Israel i 2013.

De representerte framtiden: Tekniske, lettbeinte spillere som forflyttet seg raskt og som var bedre med enn uten ball. Men foreløpig har ikke bronsegutta fra U21-EM i Israel klart å følge opp prestasjonene på seniornivå.

Den defensive organiseringen, kvalitetene uten ball og effektiviteten i spillet som Norge var kjent for før, synes å være borte. Den norske fotballrevolusjonen har ikke gjort oss noe bedre. FIFA-rankingen og fraværet av mesterskap er bevis nok i seg selv. Ett steg fram og to tilbake virker å være realiteten i norsk fotball.

Det er tid for nytenkning.

Solskjærs kunstgressoppgjør

Ole Gunnar Solskjær regnes som en av tidenes beste norske fotballspillere. Han er en legende i Manchester United og er den eneste nordmannen som har avgjort en Champions League-finale. Med en ekstrem dedikasjon til idretten skapte han en eventyrlig karriere. Det var hardt arbeid og et godt fotballhode - mer enn talentet - som skapte fotballeventyret om Solskjær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer