Solskjær slår tilbake mot kritikerne: - Jeg trenger ikke ta det alvorlig

Poengdeling i seriepremieren.

POENGDELING: Ole Gunnar Solskjær og Cardiff holdt til poengdeling borte mot Blackburn i serieåpningen. Foto: AP Photo / Anna Gowthorpe / NTB Scanpix
POENGDELING: Ole Gunnar Solskjær og Cardiff holdt til poengdeling borte mot Blackburn i serieåpningen. Foto: AP Photo / Anna Gowthorpe / NTB ScanpixVis mer

• Blackburn-Cardiff 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Så var det omsider duket for fotballstart igjen i England, og det var ingen ringere enn Ole Gunnar Solskjær og Cardiff som fikk æren av å åpne ballet da de gjestet Blackburn i kveld.

Blackburn var formlaget på tampen av forrige sesong og det ble fort klart hvorfor majoriteten av ekspertene spådde en jevn kamp.

Kenwyne Jones sendte gjestene i ledelsen i det 18. minutt, før hjemmelagets Tom Cairney utlignet med ei kanonkule like før pause. Det ble også sluttresultatet.

Mats Møller Dæhli var eneste nordmann som fikk prøve seg fra start i kveldens kamp, men takket av etter 55 minutter til fordel for nysigneringen Tom Adeyemi. Magnus Wolff Eikrem kom inn med tre minutter igjen, mens Joshua King ble sittende på benken kampen igjennom.

- Må spille bedre Solskjær selv var ikke 100 prosent fornøyd med alt laget hans gjorde, men fant så absolutt lyspunkter.

- Det kommer til å bli et tøft år, det så vi i dag, det er Championship dette med tette, jevne og harde kamper. Jeg er veldig lettet over at vi tok ett poeng og at vi er i gang, sier Solskjær til TV 2 etter kampen.

Han slo også tilbake mot kritikerne som har sagt at det er uro innad i rekkene i laget hans.

- Mange har tvilt på lagmoralen vår, hvorfor det aner ikke jeg. Men jeg syns vi motbeviste alle kritikerne som har sagt at vi er et lag uten harmoni,at spillere vil bort og at det er uro i gruppa. Jeg vet hvordan det fungerer i mitt lag. Det er viktig for meg å vite hva som skrives om oss, men jeg trenger ikke ta det alvorlig, sier Solskjær.

Han legger også til at han var spesielt fornøyd med at storscoreren til Blackburn, Jordan Rhodes, knapt kom til en eneste skikkelig målsjanse.

Måltørken over De første minuttene på Ewood Park var jevnspilt, men etter et drøyt kvarter fikk Peter Wittingham vist fram silkefoten sin. Mark Hudson ruvet høyest i feltet og stusset videre til en meget våken Jones som headet gjestene i ledelsen.

En drømmestart for Ole Gunnar Solskjær & co, og ikke minst deilig for Jones som endte en 551 minutter lang måltørke.

Ikke lenge etterpå var Jones igjen på farten, men denne gangen minnet avslutningen mer om et tilbakespill enn noe annet.

Blackburn tok over stadig mer av spillet etter halvspilt førsteomgang, men kom lenge ikke nærmere enn skuddet til Craig Conway ti minutter før hvilen. Avslutningen var knallhard, men suste over tverrliggeren til David Marshall. Helt til Cairny også ville presentere seg.

Med bare noen minutter igjen på klokka fikk han ballen på drøye 25 meter, tok tre berøringer, før han sendte avsted ei kanonkule i det venstre hjørnet til Marshall. 1-1 og balanse i regnskapet.

Blackburn-manager Gary Bowyer sparer ikke på superlativene når han beskriver stjernetreffet.

- Det var et flott skudd fra en fantastisk fotballspiller. Tom Cairney kan score tosifret denne sesongen, sier han ifølge BBC etter kampen.

Tam dominans Hjemmelaget startet den andre omgangen best, og etter bare fire minutter var Rudy Gestede nære ved å sette inn 2-1 med hodet, men headingen gikk til side for målet.

Etter det handlet så og si alt om Blackburn, men de blåhvite sleit med å komme til de virkelig store målsjansene. I stedet ble sakte men sikkert taklingene hardere etter hvert som spillerne begynte å bli slitne.

Et par gule kort på tampen ble beholdningen, og lagene kunne til slutt tusle i garderoben med ett poeng hver i sesongpremieren.