Solskjær sliter med å ta ut lag etter Lillestrøm-slakt

- De må tørre å møte opp når kampen starter.

 TØRR IKKE:  Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var misfornøyd med innsatsen spillerne la ned mot Lillestrøm.Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TØRR IKKE: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var misfornøyd med innsatsen spillerne la ned mot Lillestrøm.Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær var lite fornøyd med det han så av Molde-laget mot Lillestrøm i helgen. Til onsdagens møte med Legia Warszawa, varsler manageren endringer.

Det polske laget venter i 3. runde i mesterligakvalifiseringen på hjemmebane. Med seier over to oppgjør vil Molde være garantert gruppespill i enten mesterliga eller europaliga.

Solskjær ønsker å se en bedre oppvisning enn i lørdagens 0-2-tap for Lillestrøm. Natten har han brukt til å tenke over laguttaket.

- Jeg har ikke tatt ut troppen helt ennå. Jeg skal møte spillerne på formiddagen. Da ser vi hver som er friske og raske, og så får de beskjed om laguttaket, sa Molde-manageren til klubbens nettsted tirsdag.

Ønsker vilje Solskjær forteller at han vil prioritere spillere som ønsker å gi gass mot Legia Warszawa.

- Jeg må legge vekt på spillere som vil vise seg fram, slippe seg løs og ha ballen. De må tørre å møte opp når kampen starter, for det var en mangelvare mot Lillestrøm. Det tok altfor lang tid før vi kom i gang.

Samtidig sier han at erfaring kan være viktig over to tøffe oppgjør mot den polske seriemesteren.

- I Europa er det viktig med rutine og ikke å gjøre enkle feil. Man må ta gode valg. Det er i bakhodet mitt når jeg tar ut laget, mente Solskjær.

7-0 Molde-sjefen har studert onsdagens motstander, men vet ikke helt hvilke elleve spillere han kan vente på motsatt banehalvdel. Akkurat som Solskjær, roterer Legias trener ofte på laget.

- Det gjør det vanskelig å gjette på hvilket lag de stiller, men etter å ha sett dem har jeg et bra bilde på hva jeg tror. Uansett må jeg konsentrere meg om å velge de 11 rette på mitt lag.

Solskjær la til at han gjerne tar en 7-0-seier, men at en triumf i seg selv er godkjent.

- Hvis vi reiser herfra med en seier og har et resultat å forsvare i Polen, er vi fornøyde.

- Molde favoritt Legias trener Jan Urban uttalte på tirsdagens pressekonferanse at han mener Solskjærs mannskap er favoritt til å ta seg videre mot mesterligaen. Likevel håper han å stjele med seg et godt resultat fra Norge.

- Alle lag som vil til mesterligaen bør vinne hjemmekampene sine. Derfor vil vi være fornøyde med uavgjort i Molde, sa han ifølge Romsdals Budstikke.

Legia tapte i fjor 2-3 sammenlagt for Rosenborg i europaligakvalifiseringen. Molde tapte knepent for Basel i mesterligakvalifiseringen, men tok seg siden videre til europaligaen med sterke 4-1 over Heerenveen.

(NTB)