Solskjær som TV-kokk

Ole Gunnar tjener ikke nok penger på fotballen, mener Frode Alnæs. Han ga fotballstjernen sommerjobb. Løk- og potetskrelleren fra Manchester United blir fredagsunderholder i TV2.

- Kom deg inn på kjøkkenet, din slask! Du kommer ikke til å tjene penger på den måten der, tordner kafé- og kulturhusvert Frode Alnæs til Ole Gunnar Solskjær, som tester triksefoten utenfor kulturhuset «Dødeladen» i Kristiansund.

Deretter bærer det hodestups inn til grytene til Frode Alnæs.

En haug løk skal skrelles, før en enda større haug poteter skal samme veien - ned i bacalaogryta.

Sesongoppkjøring

Slik er opptakten til fotballmillionær Ole Gunnar Solskjærs sommerjobb på musiker Alnæs' kultursted i deres felles hjemby Kristiansund.

I slutten av juli kommer resultatet på TV2 i to sendinger, under tittelen «Tahiti - en by i Norge».

- Jeg gjør det fordi jeg liker det Frode Alnæs har gjort for kulturhuset og for Kristiansund. Og jeg vil gjerne være med å markedsføre Kristiansund, sier Solskjær om sin TV-innsats før han over helga slår seg sammen med resten av Manchester Unitedgjengen og starter sesongoppkjøringen.

65 kroner timen

- Jeg betaler Solskjær 65 kroner timen for hans innsats på kjøkkenet. Men han mangler motorisk sans. Han knuste så mange tallerkener at han etter endt jobb skyldte meg fem kroner, skratter Frode Alnæs.

Den gamle Dance With A Stranger-stjernen er programleder i TV2-programmene fra kristiansundsbydelen «Tahiti».

Fotballfan

- Jeg er blitt storfan av Manchester United etter Ole Gunnars suksess. Det har rett og slett vært som en drøm, sier Alnæs, som i ungdomsåra holdt en knapp på Derby, før han byttet fotballbildene ut med gitaren.

For ett år siden fikk han ja fra Ole Gunnar om å stille til kjøkkentjeneste på Dødeladen. I går ble løftet oppfylt, uten hjelp av samboeren Silje og sønnen Noah.

På båttur

Også bysbarna Øyvind «Elg» Elgenes og Lynni Treekrem deltar i Tahiti-programmene, som overtar sendeflaten til Sommerøya. Trioen drar på båttur til forblåste Grip før de fyller konsertlokalene på Dødeladen til randen. Konsertsuksess hadde også D.D.Es Bjarne Brøndbo og Åge Aleksandersen.

TV-programmene sendes 27. juli og 3. august.

odd.roar.lange@dagbladet.no

<B>UVANT TRENING: Ole Gunnar Solskjær måtte ta kjøkkentjeneste i Frode Alnæs' kulturhus Dødeladen i går. Det endte med mange knuste tallerker og dårlig lønn.