FØRSTE INTERVJU: Ole Gunnar Solskjær, her fra perioden som reservelagstrener i Manchester United. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE INTERVJU: Ole Gunnar Solskjær, her fra perioden som reservelagstrener i Manchester United. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær ny United-manager

Solskjær spøkte med framtida: - Hvor lenge vil det vare?

Ole Gunnar Solskjær kan knapt vente med å gå ut på Old Trafford igjen.

Onsdag ble det klart at Ole Gunnar Solskjær er Manchester Uniteds nye manager. Nordmannen ankom England i går kveld, og torsdag ledet han sin første økt med spillerne.

Nordmøringen har naturligvis vært en vanskelig mann å få tak i de siste dagene, og så langt har han ikke gitt noen intervjuer.

Fredag møter han et samlet, forventningsfullt pressekorps i Manchester, hvor også Dagbladet kommer til å være til stede. Men allerede i kveld gjorde han sitt første intervju som Manchester United-manager med klubbens egen TV-kanal.

- Det er fantastisk! Det føles som å komme hjem. Det har vært noe hektiske dager, men det er flott å se alle igjen, sier Solskjær til MUTV.

FØR SESONGSTART 2018: 29. februar 2018 møtte Dagbladet Ole Gunnar Solskjær for å snakke om hvordan han ønsket at Molde skulle spille i 2018. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

- Vise at de er United-spillere

Han er fullt klar over at jobben trolig bare kommer til å vare i seks måneder, og at United allerede er på jakt etter en mer permanent løsning til sommeren.

- Det er seks måneder og jeg skal nyte det. Jeg er hjemme igjen. Vi skal få spillerne til å nyte fotballen, også ser jeg fram til å treffe supporterne igjen, sier nordmannen.

Solskjær ankommer midt i en hektisk periode for klubben, hvor laget skal spille fire kamper på 11 dager. Den første kommer mot Cardiff på lørdag og allerede 2. juledag skal laget i aksjon igjen.

- Det gir meg muligheten til å se spillerne i kamp og i en presset situasjon. Mengden med kamper er ikke et problem, for vi har en fantastisk stall. Vi har 23-24 spillere som alle har høy kvalitet, og som vil få sjansen med så mange kamper foran oss. De har en sjanse til å vise at de er Manchester United-spillere.

- Vi er avhengige av resultater og må vinne ganske raskt. Det er min og støtteapparatet sin jobb. Vi må hjelpe spillerne, og få de til å spille den fotballen vi vet de kan.

- Alle skal få sjansen

United har fått mye kritikk for spillestilen under José Mourinho. Mange har ment at laget har hatt en altfor defensiv innstilling, og mangelen på mål og underholdning gjorde at mange pustet lettet ut da portugiseren forsvant.

Det virker som om Solskjær kommer til å ha en helt annen tilnærming.

- Det handler ikke om motstanderen, det handler om oss. Vi vil se spillerne uttrykke seg på banen. Det handler om hvordan vi vil spille, også skal vi selvfølgelig gi motstanderen litt oppmerksomhet også.

- Å spille kamper er det beste tiden i livet ditt, og jo mer du spiller, jo bedre. De skal få sjansen, og alle vet at de har en ny mulighet. Det som har skjedd tidligere er over, og alle starter med blanke ark.

- Hvor klar er du for å lede Manchester United ut på Old Trafford, hvor du er elsket av supporterne?

- Hvor lenge vil det vare?, spøker Solskjær, vel vitende om at supporterne til slutt vil kreve resultater.

- Som spiller ga jeg alt jeg hadde. Vi spiller for supporterne, for æren og for klubbens historie. Men for å være ærlig kommer det til å bli veldig spesielt. Jeg er god til å kontrollere følelsene mine, men da jeg kom tilbake med Cardiff i 2014 var det en av de rareste følelsene jeg har hatt. Nå er jeg på riktig side og jeg kan ikke vente.

Solskjær benyttet også muligheten til å hylle sin tidligere sjef, Sir Alex Ferguson.

- Det handler om å lede mennesker, spillere, ansatte og få det beste ut av alle. Og der hadde jeg den beste læreren. «The boss» vil alltid være den beste. Det meste av det jeg gjør kommer fra hva jeg lærte fra ham, forleller han.