HER UTLIKNER WANGBERG: Svein Erik Edvartsen så ikke at Simen Wangberg brukte hånda for å dytte inn 1-1 for Rosenborg i 1. omgang. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
HER UTLIKNER WANGBERG: Svein Erik Edvartsen så ikke at Simen Wangberg brukte hånda for å dytte inn 1-1 for Rosenborg i 1. omgang. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

- Solskjær spurte hvorfor jeg ikke sa fra til dommeren

Wangberg forklarer hvorfor han ikke oppsøkte dommeren.

Rosenborg - Molde 3-1

TRONDHEIM (Dagbladet): Det kan ha vært dagen kvelden der alt endelig snudde for Rosenborg i forhold til gullkampen i årets Tippeliga.

Der Molde kunne ha fått 18 poengs ledelse ble det i stedet Rosenborg som knappet inn til 12 poengs avstand, med to kamper til gode. Til tross for dette var det Simen Wangbergs tydelige handsscoring som ble den store snakkisen på Lerkendal i kveld.

Det var i kampens 32. minutt at midtstopperen fant seg selv i duell med Daniel Chima Chukwu inne i Moldes sekstenmeter på en corner. Hånda til Wangberg snor seg rundt Molde-spissen og får slått ballen i mål.

- Det var en duell og rett og slett en reaksjon som gjør at jeg slår ballen i mål, sa Wangberg etter kampen.

- Håper det blir med den ene gangen
Det var altså en angrende synder som stod skolerett for pressen etter kampen. Han var ikke under noen illusjoner.

- Sett i ettertid er det en klar hands. Jeg vil ikke bli sett på som noen juksemaker og det her var ikke bra. Den unge stopperen håper at dagens hendelse ikke blir en trend, men ville ikke komme med noen lovnader på Lerkendal i kveld.

- Jeg håper jo selvfølgelig det blir med denne ene gangen. På direkte spørsmål om han vurderte å si fra, kunne Wangberg effektivt avfeie dette.

- Jeg vurderte ikke å si fra til dommeren, men valgte heller å ikke feire og gå rett tilbake til plassen min. Da trønderen ble stilt ovenfor muligheten av et omvalg kunne han ikke være bastant i sine uttalelser.

- Det blir vanskelig å si her jeg står nå, om jeg ville gjort noe annerledes, men jeg tror ikke det.

Ble oppsøkt av Solskjær
Motstanderlagets manager var også interessert i å vite hvorfor Wangberg ikke hadde sagt fra til dommeren, men på det hadde ikke den angrende synderen noe godt svar.

 - Solskjær spurte meg om hvorfor jeg ikke sa fra til dommeren, men jeg måtte bare si at «det gjorde jeg ikke».

Til tross for snakkisen var det ikke uforjent at Rosenborg tok seieren på Lerkendal i kveld. Hovedpersonen selv hadde også flere muligheter til å sette ballen i mål på "rett vis", men det viste seg å være en litt for voksen oppgave for unggutten.

- Jeg spilte meg vel ikke akkurat inn i noen spissdiskusjon med de avslutningene der, sa Wangberg med et smil om munnen.

SINT: Solskjær mener Wangerg burde sagt fra til dommeren om handsmålet. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
SINT: Solskjær mener Wangerg burde sagt fra til dommeren om handsmålet. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer