Derfor er femteplassen viktig for Manchester United

Solskjær står overfor skrekkscenario

Manchester United risikerer å måtte spille seks ekstra kamper for å komme seg til gruppespillet i Europa League.

MÅ HEIE PÅ CITY: Ole Gunnar Solskjær må heie på Manchester City i FA-cupfinalen hvis ikke Manchester United klarer å sikre femteplassen i Premier League. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB Scanpix
MÅ HEIE PÅ CITY: Ole Gunnar Solskjær må heie på Manchester City i FA-cupfinalen hvis ikke Manchester United klarer å sikre femteplassen i Premier League. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB ScanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United har ingen sjanse til å bli blant topp fire i Premier League etter at de spilte 1-1 mot Huddersfield søndag.

De røde djevlene har derimot én kamp igjen av sesongen, og etter at Arsenal spilte 1-1 mot Brighton, er det fortsatt kamp om femteplassen.

For øyeblikket er det Arsenal som har den med ett poeng mer enn United.

Solskjær har snakket mye om viktigheten av en god sesongoppkjøring, en periode der man både kan jobbe med taktikk og de fysiske forutsetningene, men en sjetteplass kan bli et skudd for baugen for oppladningen.

Seks ekstra kamper

Hvis United avslutter på sjetteplass og Manchester City taper FA-cupfinalen mot Watford, må de nemlig ut kvalik for å komme seg til gruppespillet i Europa League, mens Watford går direkte inn i gruppespillet.

Det betyr potensielt seks kamper ekstra i starten av sesongen, fordelt på to kvalikrunder hjemme og borte, samt playoff hjemme og borte.

Tre av kampene skal spilles før starten av Premier League-sesongen 19/20.

Det passer svært dårlig hvis man ser på den opprinnelige planen til United.

United skal egentlig spille mot Tottenham i Shanghai 25. juli, samme dag som den andre kvalikrunden starter, samt mot AC Milan i Cardiff 3. august.

Saken fortsetter under videoen.

ADVARER: Den anerkjente fotballjournalisten- og eksperten Guillem Balague mener Manchester United-fansen må smøre seg med tålmodighet - i lang tid i prosjekt Ole Gunnar Solskjær. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

«Et stort tilbakeslag»

Ifølge The Telegraph-journalist James Ducker skal United allerede ha lagt en plan for et slikt scenario.

Ifølge Paul Hirst i The Times skal et av alternativene være å flytte Tottenham-kampen til Europa.

Ducker mener de ekstra kampene vil være et stort tilbakeslag for Solskjær på et tidspunkt der klubben går inn i en stor gjenoppbygningsprosess.

«For en klubb som er besatt av deres kommersielle tiltrekningskraft, er det svært besværlig hvis sommerens tour til Asia skal bli rammet. For Solskjær er den største bekymringen hva tidlig Europa League-spill betyr for neste sesong», skriver Ducker i mandagsavisa, og fortsetter:

«Solskjær kalte laget 'slitent' etter denne oppvisningen (mot Huddersfield). Hvis det fysiske er et varig problem, hvordan forventer de da å håndtere seks potensielle Europa League-kvalikkamper på like mange uker?».

- Mulighet til å bruke unggutta

Solskjær, som gjentatte ganger har sagt at en god sesongoppkjøring er nøkkelen til å få spillerne opp på et bedre fysisk nivå, har ikke lagt skjul på at han helst skulle vært foruten de kvaliken.

- Det er ikke hva vi vil, men la oss se hva som skjer med Arsenal og finalen med City. Det er realiteten, sa nordmannen etter Huddersfield-kampen.

Han ser likevel lyspunkter ved scenarioet, nemlig muligheten til å kunne gi yngre spillere sjansen.

- Noen ganger kan du bruke Europa League til noe positivt. Arsenal og Chelsea har gjort det. Vi gjorde det da vi vant. Jeg er en optimist. Kanskje vi kan gi Mason Greenwood, James Garner og resten av unggutta spilletid. Du må gjøre noe positivt ut av det, sier Solskjær.

Manchester United avslutter sesongen hjemme mot Cardiff, mens Arsenal gjester Burnley på bortebane.

Kampene spilles søndag klokka 16.