Solskjær startet treningen med å finte ut pressen

Mange nysgjerrige har møtt fram på Aker Stadion.

EN HALVTIME FORSINKET: Ole Gunnar Solskjær holdt et informasjonsmøte for spillerne før treningen. Da Dagbladet spurte hvordan formen var, svarte han med et bredt glis. MMS-foto: Erik Hattrem
EN HALVTIME FORSINKET: Ole Gunnar Solskjær holdt et informasjonsmøte for spillerne før treningen. Da Dagbladet spurte hvordan formen var, svarte han med et bredt glis. MMS-foto: Erik HattremVis mer

MOLDE/OSLO (Dagbladet): 10.45 skulle etter planen Moldes siste trening før morgendagens bortekamp mot Sandnes Ulf starte.

Økten ble imidlertid en halvtime forsinket, på grunn av et informasjonsmøte med Ole Gunnar Solskjær og spillerne inne på Aker Stadion.

Da Molde-manageren kom ut på banen som tredjemann valgte han en annen utgang enn vanlig, der han slapp å møte linsene og TV-kameraene som selvsagt sto klare.

Solskjær ble ikke oppdaget før han var et godt stykke ute på matta - og begynte treningen med en lissepasning over halve banen til assistenttrener Mark Dempsey.

Framsto som vanlig
Da Dagbladet spurte om hvordan formen var, svarte 39-åringen med et bredt glis.

Med andre ord framsto Solskjær på samme måte som han vanligvis gjør på trening: Avslappet, tydelig, tøff i tilbakemeldingene og med et smil på lur.

Etter all dramatikken i går, der Kjell Inge Røkke og Aker annonserte at de trekker seg ut av Molde som en konsekvens av at Solskjær møtte Aston Villa mot deres ønske, hadde mange nysgjerrige møtte opp på Aker Stadion.

Foruten et tallrikt pressekorps var rundt 50 supportere på plass, men de ropte ingenting til Solskjær eller noen andre i klubben.

- Måtte vise Villa den respekten
Kjell Inge Røkke har spyttet inn over en halv milliard kroner i Molde i løpet av 20 år, men etter denne sesongen er det slutt på sponsorstøtten fra Aker.

Molde sendte i går kveld ut en pressemelding der de gikk langt i å gi Solskjær skylda, gjennom formuleringer som «Molde Fotballklubb beklager at Aker ASA har besluttet å redusere sitt engasjement som følge av vår Managers handlinger.»

Mange tror det betyr slutten på Solskjærs tid i Molde. Da Dagbladet ved 22-tiden fredag spurte om han ønsker å bli værende, svarte han slik:

- Jeg har jobb i Molde og kontrakt i to år til. I dag har jeg snakket med noen som vil bli kjent med meg, og som jeg har sagt flere ganger var det ikke snakk om noen forhandlinger. Jeg reiste hjem med nye erfaringer. Jeg følte jeg måtte vise Villa den respekten når de første sendte det brevet, og når vi hadde en avtale om at vi kunne møtes.

Molde har innkalt til pressekonferanse klokka 12.30 i dag, men også denne blir nok noe forsinket. Til stede vil være direktør Tarje Nordstrand Jacobsen og Ole Gunnar Solskjær.

Dagbladet er på plass og kommer med mer stoff fra Molde utover dagen.