SJEFEN OG SOLSKJÆR_ Ole Gunnar Solskjær levner byrival City små sjanser om å bli det beste i laget i Manchester på sikt, på tross av at de lyseblå stakk av med ligagullet foran Alex Fergsons menn i vår. Foto: AP Photo/Jon Super
SJEFEN OG SOLSKJÆR_ Ole Gunnar Solskjær levner byrival City små sjanser om å bli det beste i laget i Manchester på sikt, på tross av at de lyseblå stakk av med ligagullet foran Alex Fergsons menn i vår. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

Solskjær stempler City som en evig lillebror

Intervjues av BBC før byderby.

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær ble en legende i Manchester United, i løpet av 15 år som fotballspiller og Alex Fergusons reservelagtrener.

Alle årene på Old Trafford har gjort nordmannen til en United-patriot av de sjeldne. Det kommer klart fram når han intervjues som gjest i BBCs TV-program Football Focus.

I familier og klubber I BBC-intervjuet omtaler han United-rival og seriemester Manchester City som en evig lillebror i byen.

- Det er noe med å være storebror, lillebror prøver alltid å overgå storebror. Det skjer alltid i familier og i klubber, de unge spillerne prøver å ta over de gamle spillernes posisjon, sier Solskjær.

Og slår fast at City alltid vil være en den yngste og minste i denne fotballfamilien.

- City håper på å passere United. Jeg tror aldri de klarer det.

Molde-treneren la opp før City ble kjøpt opp av oljerike ADUG i 2009, og har aldri spilt mot Citys nye, høyt gasjerte stjernespillere. Hans klokkertro United skyldes de rødes inngrodde evne til å komme tilbake.

- Når du blir skuffet slår du tilbake, sier Solskjær om at United ble serietoer forrige sesong.

Bra, ikke strålende - Starten av denne sesongen har vært bra, ikke strålende. Men United forbedrer seg alltid gjennom sesongen.

Han skrev seg inn i historiebøkene med den scoringen på Camp Nou, og mener seiersmålet i 1999 er typisk for hvordan klubben vinner, vinner og vinner.

- Manchester United har i løpet av årene, gjennom hele historien, skaffet seg seirer på dramatisk vis. Klubben har hatt så mange skuffelser, som München-ulykken, og de har alltid reiste seg og slått tilbake. Det er i klubbens DNA, sier Solskjær til BBC-programmet.

City vant ligaen for første gang på 44 år i mai, og seieren var svært dramatisk med Sergio Agueros overtidsmål.

City er ubeseiret United har 19 seriegull mot Citys tre, men sto uten trofeer da forrige sesong ble avsluttet. Så langt i høst og vinter er City ubeseiret, men ligger likevel tre poeng bak serieleder United.

OVERTIDSGULL: Her feirer Manchester City-spillerne ligagullet 13 mai - etter en dramatisk avslutning på sesongen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
OVERTIDSGULL: Her feirer Manchester City-spillerne ligagullet 13 mai - etter en dramatisk avslutning på sesongen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Tidligere denne uka advarte manager Ferguson sine forsvarsspillere etter 21 baklengs i serien, samtidig som han drømte om en borteseier i Øst-Manchester.

- Hvis vi vinner blir det et av våre beste resultater noensinne. City er et veldig bra, kraftig lag med store spillere. Forsvarer vi oss som mot Reading er vi i trøbbel.

SJOKKRESULTAT: City vant begge seriemøtene mellom lagene forrige sesong, og det var resultatet på Old Trafford som rystet britisk fotball. Foto;: AFP PHOTO/ANDREW YATES
SJOKKRESULTAT: City vant begge seriemøtene mellom lagene forrige sesong, og det var resultatet på Old Trafford som rystet britisk fotball. Foto;: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer