HOLDT AP-TALE: Ole Gunnar Solskjær fikk blomster av Jens Stoltenberg etter å ha holdt tale på Arbeiderpartiets landsmøte.
Foto: Morten Holm / Scanpix
HOLDT AP-TALE: Ole Gunnar Solskjær fikk blomster av Jens Stoltenberg etter å ha holdt tale på Arbeiderpartiets landsmøte. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Solskjær stemples som sviker i Molde

Lokale Molde-tilhengere stempler Ole Gunnar Solskjær som sviker etter at treneren holdt tale på Arbeiderpartiets landsmøte.

Ap er hatobjekt nummer én i rosenes by, skriver VG. Årsaken er den opprivende sykehusstriden med nabobyen Kristiansund, Solskjærs hjemby.

Helseministeren har lagt byggingen av nytt sykehus i Romsdal på is. I stedet er det åpnet for et felles sykehus med Kristiansund, plassert utenfor Molde by.

Solskjær-støtte Solskjærs støtte til partiet under landsmøtet fredag har derfor satt sinnene i kok hos lokale fotball- og sykehuspatrioter.

«Her blir det boikott av neste hjemmekamp. Dette var et svik», heter det i et av leserinnleggene på nettforumet til lokalavisen Romsdals Budstikke.

- Det er svært beklagelig at enkelte reagerer slik, sier Aps ordførerkandidat i Molde, Sidsel Rykhus, til VG.

Nevte ikke striden Solskjær nevnte ikke sykehusstriden direkte i sin tale, men snudde seg mot statsminister Jens Stoltenberg og sa: «Jens, som kristiansunder ved du hva jeg er opptatt av».

- Jeg tror han som borger av Kristiansund er opptatt av et nært sykehustilbud for seg og sine, tolker Ap-ordfører Per Kristian Øyen i Kristiansund.

- Ikke de skarpeste Leder Eva Britt Mauseth i Moldes supporterklubb «Tornekrattet», mener de mange kritiske innleggene uansett ikke representerer den «jevne» moldensers mening:

- Ofte er det ikke de skarpeste knivene i skuffen som er aktive i diskusjonene. Det er ikke de mest velformulerte og gjennomtenkte som har skrevet dette, sier Mauseth.
(NTB)