Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den ledige landslagsjobben:

Solskjær takker nei til Norge

Har gitt sitt ord til Molde.

BLIR: Ole Gunnar Solskjær blir i Molde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BLIR: Ole Gunnar Solskjær blir i Molde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Ole Gunnar Solskjær blir i Molde. Det skriver Romsdals Budstikke.

Det har vært spekulert i at Solskjær skulle overta etter Per Mathias Høgmo. Ståle Solbakken har allerede takket nei, og nå må Norges Fotballforbund fortsette trenerjakten etter et nei fra Molde-treneren.

- Vi har lagt planer for sesongen her, hentet inn trenere og spillere, og gitt dem mitt ord på at jeg blir i Molde. Og da blir jeg her, sier Solskjær til NRK

Må fortsette jakten

I går skrev Dagbladets kommentator Morten Pedersen at avklaringen om en ny landslagstrener kan komme allerede til uka. Det ser det ikke ut til at blir nå.

Pedersen vet at det står i Solskjærs kontrakt at han kan takke ja til Norge-jobb dersom han blir tilbudt og ønsker det. Nå har han altså takket nei til landslaget.

I tillegg til kristiansunderen og Solbakken, skal også Henning Berg være uaktuell.

Kjetil Rekdal er blant navnene som blir trukket fram som en mulig arvtaker, men han skal ikke ha blitt kontaktet om jobben. Ifølge Pedersen vil han heller ikke bli det.

Bratseth aktuell?

En kandidat som kan dukke opp ut fra ingenting er Rune Bratseth. Den tidligere fotballspilleren har de seneste åra vært ekspert under Champions League-sendingene på Viasat, men innrømmet til Dagbladet denne uka at han synes en rolle på landslaget kunne vært spennende.

- Hvis det er en rolle som i det hele tatt interesserer meg i fotball, så er det en rolle rundt landslaget, sa Bratseth til Dagbladet.

Han opplevde oppturen under Drillo, og synes det virker fristende å være med og bygge opp landslaget til den statusen det hadde.

- Jeg ser det er muligheter. Det kan vanskelig bli verre enn hva det er akkurat nå. Det er fullt mulig å slå nedenifra.

Utelukker ikke midlertidig landslagssjef

Fotballpresident Terje Svendsen ønsker en langsiktig løsning som norsk landslagssjef. Det kan føre til at en midlertidig manager leder laget mot Nord-Irland i VM-kvalifiseringen 26. mars.

- Vi håper å få på plass en langsiktig løsning for landslaget innen den tid, men det er vel så viktig at vi tenker langsiktig og bruker den tiden vi trenger for å få plass den løsningen. Vi har ikke satt noe tidsfrist eller premisser for den jobben, forklarte Svendsen i går.

- Også er det sånn at vi bare må erkjenne at det finner noen teoretiske løsninger for at vi kan kvalifisere oss til VM, men vi må tenke langsiktig. Vi har et ungt og spennende landslag. Det er masse spennende spillere på landslaget og i bakteppet av landslaget, så EM i 2020 vil være viktig. Vi må ikke gjøre noe i morgen.

Fotballpresidenten utelukker dermed ikke en midlertidig løsning.

- Det vil jeg ikke utelukke. Det er den fasen vi skal inn i nå som vil avgjøre om noe sånt kan skje, sa Svendsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling