Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær takket NEI til Rosenborg

Rosenborg jaktet på Solskjærs underskrift, men Trondheim lå for langt fra Kristiansund. I kveld skal Solskjær bevise at han valgte rett klubb.

HJEMMEKJÆR: Etter mange år i England, var det viktig å komme seg helt hjem til Kristiansund for Ole Gunnar Solskjær. FOTO: Erik Hattrem / Dagbladet
HJEMMEKJÆR: Etter mange år i England, var det viktig å komme seg helt hjem til Kristiansund for Ole Gunnar Solskjær. FOTO: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer

MOLDE (Dagbladet): Solskjær var med på galskapen på 90-tallet. Åge Hareide kjempet mot Nils Arne Eggen i media og «rævafotball» ble et begrep.

Enkelte Molde-spillere utførte absurde ritualer for å tenne seg selv i forkant av kampene mot RBK.

- Jeg var ikke med å skallet hodet i garderobeveggen for å tenne meg selv, sier Solskjær og ler.

Han tenker tilbake til åra 1995 og 96, smiler og forteller en kort historie:

- Mini Jakobsen fortalte meg en gang, at jeg var den første Molde-spilleren han så smile i kamp mot Rosenborg.
Geografiske årsaker Høsten 2009 var Rosenborg på jakt etter ny trener, Solskjærs navn var på blokka. I dag sier Solskjær at RBK aldri kunne ha blitt hans arbeidsgiver.
- Rosenborg var aldri et aktuelt alternativ, siden jeg ikke kunne ha bodd i Kristiansund. Jeg hadde noen uformelle samtaler med Erik Hoftun i Manchester i 2009, men det kom aldri til det punktet at det ble lagt fram et jobbtilbud, sier han og legger til at han forsto at RBK ville gå for Jan Jönsson.

- Det var ganske så åpenbart, sier han.

Solskjær bruker ikke ord som hat og Rosenborg i samme setning.

- Det blir feil ordbruk, sier Solskjær.

Han er mer bekymret for hjemmepublikums litt sære tenningsmønster overfor den erklærte fienden fra Trøndelag.

- Jeg skulle gjerne sett at publikum kunne være like engasjert i forkant av alle kampene Molde spiller. Mine egne spillere skal heller ikke være mer tente mot RBK enn mot andre lag, hevder han.

Som et tegn på akkurat det, forteller Solskjær at Molde forberedte seg like godt til cupcampen mot 3. divisjonslaget Eidsvåg, som mot Rosenborg i kveld.

Petter Rudi sviktet Forberedelsene er de samme, uansett hvem vi møter. Så Eidsvåg fikk nesten full oppfølging. Mangelen var video.

- Det greide ikke vår analysesjef Petter Rudi å framskaffe, sier Solskjær og ler.

Selv om Solskjær ikke vil bruke ordet hatoppgjør eller krig om møtene med Rosenborg, innrømmer han at det er noe spesielt med rammen rundt.
- Det er den kampen man ser etter i terminlistene, sier han.

Ole Gunnar Solskjær føler nå at Molde er inne i en periode hvor det er synlig at laget begynner å bli slik han ønsker. Det eneste som mangler er mer kamper å spille. Han håper den norske sesongen blir kortere og mer intensiv.

- Mine beste perioder som spiller var da vi spilte tre eller fire kamper i uka, da fant jeg den rette rytmen. Det er slik fotball skal være og da får jeg brukt for flere spillere i stallen, avslutter han.

OLE GUNNAR SOSLKJÆR: Møtte Rosenborg fire ganger som spiller sesongene 1995 og 96. Han scoret ikke i noen av kampene.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
OLE GUNNAR SOSLKJÆR: Møtte Rosenborg fire ganger som spiller sesongene 1995 og 96. Han scoret ikke i noen av kampene. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media