Luke Shaw:

- Solskjær takler det perfekt

Luke Shaw mener Ole Gunnar Solskjærs managerstil er hovedårsak til det «nye nivået» han har vist fra venstrebacken denne sesongen.

GODT SAMARBEID: Luke Shaw og Ole Gunner Solskjær har hatt mye å smile for denne sesongen, her fra FA Cup triumfen mot West Ham i februar. Foto: Phil Noble/Reuters
GODT SAMARBEID: Luke Shaw og Ole Gunner Solskjær har hatt mye å smile for denne sesongen, her fra FA Cup triumfen mot West Ham i februar. Foto: Phil Noble/Reuters Vis mer
Publisert

Den engelske forsvarsspilleren ble kåret til månedens United-spiller i februar, og har leverte solide seks målpoeng på 25 Premier League-kamper denne sesongen.

Forrige uke ble han tilbakekalt til landslagstroppen etter en fantastisk periode i den røde trøya.

Shaw forteller til Sky Sports at Solskjær skal ha mye av æren for lagets gode prestasjoner.

- Mye skyldes måten Solskjær fjerner presset og lar spillerne prestere på banen, forteller Shaw.

Mest skapende forsvarsspiller

25-åringen har skapt flere sjanser enn noen annen forsvarer i Premier League denne sesongen, han ble ikke noe mindre populær blant tilhengerne på Old Trafford da han scoret i 2-0 seieren mot byrival Manchester City tidligere i mars.

- Ole leder laget veldig godt. Måten han kommuniserer og samhandler med oss, da får du det beste ut av spillerne.

- Han takler situasjoner perfekt når det gjelder som mest, det er viktig i en storklubb som Manchester United.

Solskjær legger ikke skylden på egne spillere, mener Shaw.

- Han tar presset av gutta og tar alt på seg selv. Noen ganger er det ikke rettferdig siden vi er de på banen, og vi må også ta vår del.

Fått med deg denne?

SVARER PÅ RYKTENE: Ole Gunnar Solskjær svarte på ryktene om at Donny van de Beek vil bort fra klubben. Video: Rødt Kort. Vis mer

Shaws tidligere karriere i United ble påvirket skadeproblemer og spesielt det ødeleggende benbruddet han fikk under Champions League-oppgjøret mot PSV Eindhoven i 2015.

- På den tiden hadde jeg ingen selvtillit og mistet troen. Jeg tror det løste seg takket være Ole. Han trente meg riktig og jeg fikk selvtilliten tilbake, det gjør at jeg nyter fotballen i dag.

Det er først i nyere tid at Shaw har sluppet skadeproblemer og fått muligheten til å bli en nøkkelspiller for Manchester United.

- For min del, spesielt i forhold til hvordan jeg hadde det før Ole kom inn, er det en stor forskjell. Det har gjort at jeg har tatt prestasjonene mine til et nytt nivå.

Høye krav

Engelskmannen kan fortelle at man må takle press i en storklubb som United.

- I en klubb som Manchester United vil du alltid være under press og i rampelyset, men dette gjør deg mentalt sterkere. Du må ha troa på egne prestasjoner for å prestere på det høyeste nivået.

Når England spiller landskamp mot San Marino torsdag kveld, kan Shaw få muligheten til å få sin første landslagsopptreden siden 2018.

Det er ansett som høyst sannsynlig at venstrebacken vil få sjansen i landslagspausen, den tidligere Southampton-spilleren er glad for å være tilbake i Gareth Southgates tropp nå.

- Jeg er ganske sikker på at hvis EM hadde blitt spilt som planlagt i fjor, hadde jeg ikke vært involvert, så jeg er ganske heldig at det ble forsinket. Nå har jeg en mulighet til å være involvert, selv det å være i troppen ville vært en stor prestasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer