Solskjær tangerte eksklusiv rekord etter Reading-seier

Tok en enkel seier i FA-cupens tredje runde.

  • Manchester United - Reading 2-0

Ole Gunnar Solskjær tok i dag sin femte strake Manchester United-seier. Det er det bare en manager som har greid fra start som manager i klubben tidligere: Matt Busby.

Solskjær skriver seg dermed igjen inn i Uniteds historiebok, og tangerer en rekord som blir veldig, veldig vanskelig å slå.

Busby hadde fem på rad i starten av karrieren, skriver Goal. Med seier i neste kamp troner Solskjær alene på lista.

- Det er veldig sterkt av United å vinne fem på rad. De spiller med selvtillit, og jeg tror det var viktigere for dem å gå videre i cupen, sier Åge Hareide til Viasat.

Dommer-trøbbel

United tok ledelsen midtveis i den første omgangen. Juan Mata fikk straffespark etter å ha gått i bakken i Reading-boksen.

Det oppsto en komisk situasjon etter Mata gikk i bakken, for Fred satte ballen i mål fra offsideposisjon, og dommeren brukte over to minutter og VAR-hjelp før han pekte på krittmerket.

Mata var sikker og sendte laget i ledelsen. Like før pause doblet Lukaku ledelsen da han ble spilt fri i bakrommet.

SIKKER: Juan Mata var sikker fra krittmerket. Foto: NTB scanpix
SIKKER: Juan Mata var sikker fra krittmerket. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Svak kamp

Reading hadde flere gode sjanser i løpet av kampen, men var rett og slett for svake på siste tredjedel til å skape store problemer for Manchester United.

Sone Aluko var nærmest å redusere, men Sergio Romero reddet sikkert.

Solskjærs gjorde ni forandringer til dagens FA-cupkamp, og Manchester United leverte ikke en aller tiders kamp. Det var sikkert og kontrollert, men de sprudlet ikke.

- Det var en svak Manchester United-kamp, sier Morten Langli i Viasat-studioet.

Nå venter et treningsopphold i Dubai for Manchester United. Neste helg får Solskjærs største test så langt. Da reiser laget til London for å møte tredjeplasserte Tottenham i Premier League, skriver NTB