Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær tar bort presset på Hæstad

Kristofer Hæstad er glad oppstyret har lagt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (Dagbladet): Kristofer «Doffen» Hæstad var knapt kjent utenfor Kristiansand før han virkelig slo igjennom med Start og på landslaget i fjor. Plutselig ville alle ha en bit av «Doffen», som velvillig stile opp på det meste han fikk forespørsel om.

-  Jeg ble lei av meg selv. Drittlei av å lese om meg selv i alle aviser og blader. Noen ganger blir det skrevet så mye om enkelte personer at man får nok, og slik følte jeg det om meg selv, sier Hæstad til Dagbladet.

-  Godt å slippe

Nå er det i stedet Ole Gunnar Solskjær det stormer som verst rundt. Hæstad får bortimot gå i fred etter landslagstreningene.

-  Det er deilig. Jeg har et godt forhold til media, men det er godt å få slippe også, forteller han og legger til at han vet hvordan Solskjær har det.

-  Jeg føler med Ole Gunnar. Han er et perfekt eksempel på en som takler media både motgang og medgang.

22-åringen understreker at han ikke misliker media og han klager ikke på interessen som vokste opp rundt ham.

-  Det er fortsatt mange henvendelser, men jeg er kanskje litt mer selektiv og har lært å si nei. Nå prioriterer jeg fotballmessige ting. Jeg ble med i «The Players», men det var veldedighet og jeg ønsker jo fortsatt å stille opp mest mulig, sier midtbanespilleren.

FIKK NOK:Kristofer Hæstad ble i løpet av kort tid superstjerne. Oppmerksomheten gjorde at 22-åringen ble lei av seg selv. Nå går det bedre. Foto:SCANPIX
FIKK NOK:Kristofer Hæstad ble i løpet av kort tid superstjerne. Oppmerksomheten gjorde at 22-åringen ble lei av seg selv. Nå går det bedre. Foto:SCANPIX Vis mer

Mye i fokus

Hæstad, som hevder han aldri har hatt en medierådgiver, får stort sett positiv omtale i media og er glad for det. Likevel prøver han å unngå og lese om seg selv.

-  Jeg prøver ikke å fokusere på hva mediene skriver. Uansett er jeg aldri så dårlig som de sier, men jeg er aldri så god som de vil ha det til heller, smiler han, og legger til at han en sjelden gang opplever at det blir vridd på ting han har sagt.

-  Det er veldig stort fokus på meg i Kristiansand og jeg føler nesten at hvis mediene en dag ikke har noe å skrive om, bestemmer de seg for å lage en sak på meg. Som for eksempel da Tom Nordlie sluttet. Da ble det slått opp at jeg skulle bruke Tom som rådgiver, noe jeg verken hadde sagt eller ment. Da ble jeg sint.

-  Men det går som regel bra, sier Hæstad.

FAKTA

Kristofer «Doffen» Hæstad

Født: 9. desember 1983

Høyde: 172 cm

Klubb: Start

Posisjon: Midtbane

Landskamper/mål: 13/0