Solskjær til London?

LONDON (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær kan ifølge britiske aviser være på vei til London og Tottenham. I en solid byttehandel med Spurs' og Englands eminente forsvarer Sol Campbell.

For 14 måneder siden var Solskjær påtenkt et klubbskifte, men Ole Gunnar ville ikke forlate Manchester United. Nå er situasjonen annerledes. Alex Ferguson er i spillernød grunnet mange skader, spesielt er United hardt rammet i de bakre regioner:

  • Midtstopper Ronny Johnsen er ute.
  • Midtstopper David Mayxh er ute.
  • Midtstopper/back Wes Brown er ute.
  • Midtstopper/back Gary Neville er ute.
  • Midtbane-kaptein/forsvarer Roy Keane trenger fortsatt hvile.

I tillegg er Ryan Giggs langtidsskadet, det samme er svenske Jesper Blomquist. David Beckham er også halvskadd(ble tatt av mot Chelsea), det samme er Andy Cole (også han byttet ut mot Chelsea).

Fergies dilemma

Så manager Ferguson er i et rødt dilemma, fordi på den ene siden må klubben sørge for å tette igjen bak, samtidig kommer skadene framover på banen også. Derfor kan et salg av reservejuvel Solskjær være skummelt med tanke på at klubben har et tonn med viktige kamper framover.

Men United har så langt sluppet inn hele femten baklengs, det er mange mål for en toppklubb som vil vinne alt. Igjen.

Radarpar

Tottenham er derimot Solskjær-fan. Klubben har ikke gitt opp håpet om å mikse sammen et norsk radarpar - Steffen Iversen og Ole Gunnar Solskjær. Med Leo på løp.

Spurs-manager George Graham har flere ganger på pressekonferanser sagt at klubben jakter på minst én ny spiss.

- Steffen er en utrolig spiller, men vi trenger en målscorer til.

Misfornøyd

Nå er nok ikke Graham spesielt lykkelig over eventuelt å måtte selge Sol Campbell. Men Graham er i følge britiske aviser ganske misfornøyd med herr Campbell også - fordi han ikke vil signere en ny kontrakt og fordi han har vært skadd lenge og har virket lite villig til å bli friskemeldt.

Alex Ferguson vil ikke selge Solskjær med et smil rundt munnen, men det kan bli fart i avtaleverket allerede denne uka. Uniteds 5- 0-tap for Chelsea er noe Manchester-klubben ikke kan finne seg i.

Og da ryker en favorittspiller til fordel for helheten i laget. Uansett om Ole Gunnar vil eller ikke.

Men det er ikke krise å måtte bytte bosted fra Manchester til London, ei heller utsiktene til kunne bli en fast helt på White Hart Lane.