Solskjær til Molde-helten: - Håper han har lært. Det handler om disiplin

Fredrik Gulbrandsen har brutt klubbens regelverk.

• Molde - Brann 2-0 (0-0)

(Dagbladet): I 2013 hentet Ole Gunnar Solskjær hurtigtoget Fredrik Gulbrandsen fra Lillestrøm til Molde. Det samarbeidet ble raskt en symbiose.

Under Solskjærs ledelse har 23-åringen fått mye tillit, tatt store steg og debutert på det norske A-landslaget. Samtidig har Gulbrandsen tilført romsdalingene mange viktige egenskaper.

En rekke ganger har Solskjær hyllet akrobatens spisskompetanse hva angår hurtighet og arbeidskapasitet. Gulbrandsen er en hardtarbeidende og lojal spiller med teft foran mål - helt etter Solskjærs smak.

- Jeg liker typer som vil noe, som har høye ambisjoner og som minner litt om meg selv. Fredrik er definitivt en sånn type. Han er veldig viktig for oss og er en av Norge beste spisser, sa Solskjær til Dagbladet i april.

- Har lagt seg langflat Derfor kom det som et lyn fra klar himmel da Solskjær rettet pekefingeren mot Gulbrandsen etter 2-0-seieren over Brann - i en kamp hvor Gulbrandsen kom inn fra benken og scoret et mesterlig mål.

- Det var en meget bra scoring og et godt svar. Jeg tror og håper gutten har lært. Han vet selv hva det handler om. Det er viktig at unge gutter lærer, sier Solskjær til TV 2.

Overfor Rbnett avslører Solskjær at Gulbrandsen har brutt klubbens regelverk.

- Jeg vil ikke si hva det er. Det blir mellom oss. Det handler litt om disiplin både på og utenfor bana. Fredrik har lagt seg langflat. Vi er ferdig med saken nå, sier Solskjær.

- Regler som vi må følge Fredrik Gulbrandsen bekrefter at han har gjort noe han ikke burde ha gjort, men ingen av partene ønsker å meddele hva regelbruddet er.

SLO TILBAKE: Moldes Fredrik Gulbrandsen responderte godt på Ole Gunnar Solskjærs straff og scoret et vakkert mål mot Brann.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SLO TILBAKE: Moldes Fredrik Gulbrandsen responderte godt på Ole Gunnar Solskjærs straff og scoret et vakkert mål mot Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Det har vært en liten greie. Jeg vil ikke si så mye mer enn det, men jeg har pratet med Ole Gunnar om det, sier Gulbrandsen til TV 2.

Solskjær skryter fortsatt av angrepsspilleren og har fremdeles stor tro på Gulbrandsen som fotballspiller.

- Fredrik er verdens snilleste gutt, men alle kan gjøre feil. Det er mye man skal gjøre som fotballspiller, og det er mye man ikke skal gjøre. Nå er Fredrik endelig frisk og er der han skal være. Vi har regler internt som vi er nødt til å følge. Så får vi håpe han er klar for 90 minutter neste gang, sier Solskjær.

I neste kamp møter Molde erkerivalen Rosenborg på Lerkendal i et toppoppgjør hvor romsdalingene ikke tåler tap. Trønderne leder Tippeligaen fire poeng foran Molde med én kamp mindre spilt.

Rosenborg møter overraskelseslaget Haugesund borte denne runden. Der håper Solskjær å få hjelp fra sin tidligere assistenttrener Mark Dempsey, som har ledet Haugesund til en foreløpg 5. plass på tabellen.

- Haugesund har imponert og kan fort ta poeng fra Rosenborg, mener Solskjær.