Solskjær til salgs

AIX-EN-PROVENCE (Dagbladet): Alt tyder på at Manchester United vil selge Ole Gunnar Solskjær. Søndag ble han linket til spanske Valencia. Dagen før ble Dagbladet informert av en kilde nær Tottenham-boss Alan Sugar om at London-klubben nylig hadde avslått et tilbud fra United.

Og legger vi til Everton, samt Uniteds ønske om å kjøpe Aston Villas Dwight York, blir ryktene mer enn avisspekulasjoner.

- Det eneste jeg har hørt fra United siden jeg dro hjem til Norge etter sesongavslutningen er et brev som ble sendt hjem til meg, sier Ole Gunnar.

- Der sto det at de ønsker meg velkommen tilbake til sesongoppkjøringen 9. juli. Og derfor forholder jeg meg til det.

- Spekulasjoner orker jeg ikke å bruke tid og energi på.

- Blir solgt

- Hvis United får en av de spissene de virkelig ønsker - og Dwight York er en av dem - blir Solskjær solgt, sier en kilde til Dagbladet.

Han påstår å vite at en byttehandel med Aston Villa har vært diskutert mellom managerkontorene på Old Trafford og Villa Park.

- Jeg kan ikke blande meg inn i en slik diskusjon, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

- Først når det kommer noe konkret fra United kan jeg begynne å tenke på det. Og det som er helt sikkert, er at det er jeg som bestemmer. Hvis jeg skal bytte klubb, er det fordi jeg sjøl ønsker å gjøre det.

Ole Gunnar Solskjær føler at fjorårssesongen var et steg tilbake. Når han møter opp i Manchester 9. juli, er han innstilt på å vise Alex Ferguson at han kan ta tre steg framover.

Lengter tilbake

- Jeg trenger ikke ferie etter VM. Det eneste jeg tenker på er å komme i gang igjen. For jeg spilte ikke for mange kamper sist sesong, og her i VM har det ikke blitt mer enn en til nå.

- Jeg er ikke sliten på noen som helst måte. Bare veldig sugen på å vise meg fram igjen.
- Hva tror du sjøl om framtida?

- For å være ett hundre prosent ærlig - jeg tror jeg blir i United i minst fem år til. Men jeg er nødt til å vise dem at jeg er den spissen de trenger. Og sjøl føler jeg at jeg har mye å gå på.

Men:

Spørsmålet er om Manchester United har tid til å vente på Ole Gunnar Solskjær, som for to år siden ble solgt fra Molde for 15 millioner kroner.

VERDIFULL: Manchester United kan tjene store penger på Ole Gunnar Solskjær. Det vil de benytte seg av.