Solskjær tilbake på banen

Vi fulgte comeback-kampen i England.

MANCHESTER (Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær klarte 45 minutter mot B-laget til Liverpool i en TV-sendt reservekamp i kveld.

Nordmannen spilte sin første kamp på over et år, etter å ha vært ute med en kneskade i lang tid.

Over to tusen tilskuere møtte opp på lille Hyde Uniteds hjemmebane for å se nordmannens comeback, og bannere med Solskjær-hyllester ble akkompagnert av taktfast synging på nordmannen fra United-fansen.

Solskjær gikk ut i pausen, og var tilfreds med gjennomkjøringen:

- Dette var artig, men hardt, var den blide nordmøringens kommentar til Dagbladet.no.

- Det er stor forskjell på å trene på egenhånd og å ha 3-4 spillere i ryggen. Dette var mye høyere i tempo og intensitet enn jeg har vært borti de siste 18 månedene, sa en sliten Solskjær utenfor garderoben.

- Banen var i tillegg våt og rask, og det hjalp ikke akkurat en gammel mann, lo Solskjær.

Ole Gunnar hadde på forhånd spilt 45 minutter i en internkamp mot Uniteds juniorlag på en lukket trening, og oppsummerer formen slik:

ENDELIG TILBAKE: Det er ikke ofte en engelsk reservelagskamp følges tett med norske øyne. I kveld gjør Ole Gunnar Solskjær sitt comeback i United-trøya, og det er knyttet stor spenning til om Solskjær kan komme tilbake i gammel form. Foto: REUTERS
ENDELIG TILBAKE: Det er ikke ofte en engelsk reservelagskamp følges tett med norske øyne. I kveld gjør Ole Gunnar Solskjær sitt comeback i United-trøya, og det er knyttet stor spenning til om Solskjær kan komme tilbake i gammel form. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg er ikke der jeg håper å komme, jeg vil bli bedre enn det jeg er nå. Per i dag er jeg der jeg forventer å være, men jeg vil opp på et høyere nivå, forteller Solskjær.

Han har et halvt år igjen av kontrakten med Manchester United, og har ennå ikke snakket med klubben om forlengelse.

- Jeg håper å bli i United og ha det moro så lenge jeg kan, et håp er også å komme tilbake på landslaget med tid og stunder, smiler Solskjær som endelig er tilbake på grønt gress med rød trøye.

Vi fulgte kampen fra stadion i England:

Siste: Ole Gunnar starter kampen med nummer 9 på ryggen. Han spiller på topp sammen med mer ukjente Giuseppe Rossi. «Sunny» får stormende applaus når han kommer ut for å varme opp, 500 tilskuere er møtt fram tidlig for å se nordmannens comeback.

Publikum synger "You are my Solskjaer" på tribunene, men det er Liverpools reserver som leder 1-0 halvveis i første omgang

Pause: Solskjær har vært lite synlig i den første omgangen, men har prøvd seg med et par skudd mot Liverpools reservemålvakt.

Bytte: Ole Gunnar Solskjær blir byttet ut i pausen, til hørbar skuffelse fra de 2300 tilskuerne på Hyde Uniteds hjemmebane. Et banner med teksten "20 LEGEND" er blant dekorasjonene som pryder tribunen.

TILBAKE: Etter å ha vært ute med skade i over et år, spilte Ole Gunnar Solskjær kamp igjen. Selv var han greit fornøyd med formen.