Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær tilbake på landslaget

- Jeg skal snakke med Ferguson om bruken av Ole Gunnar, sier Åge Hareide. Se troppene her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Det var en tilfreds landslagssjef som i formiddag kunne annonsere at Ole Gunnar Solskjær gjør landslagscomeback mot Brasil på Ullevaal 16.august.

- Nå har vi tatt ham ut, så skal vi snakke med Alex Ferguson om bruken av Ole Gunnar etterhvert, sa Hareide på dagens pressekonferanse.

Sir Alex Ferguson har uttalt at Solskjær bør matches forsiktig, etter å ha vært ute i lang tid med en kneskade. United-bossen hadde derfor helst sett at Ole Gunnar ikke spilte mot Brasil.

Det vil han nå altså gjøre.

Men Åge Hareide forstår Fergusons bekymring.

- Klubbtrenere er bekymret

- Jeg har vært klubbtrener selv, og vet hvordan dette er - man blir bekymret for nye skader og problemer, sa Hareide til Dagbladet.no.

- Ole Gunnar skal også snakke med Ferguson selv, og jeg er sikker på at vi finner en fornuftig løsning på dette.

image: Solskjær tilbake på landslaget

Sannsynligvis lander Hareide på en mellomløsning, hvor Solskjær spiller en omgang.

Og Hareide legger ikke skjul på at han er meget tilfreds med at Solskjær er tilbake.

- Ny stjernespiller

- Ole Gunnar har enorm erfaring, og bidrar sterkt både på og utenfor banen. Norge har fått en ny stjernespiller, sa Hareide smilende.

- Vi har nå en veldig fin blanding av rutine og ungdommelig pågangsmot. Det ser bra ut.

Lundekvam og Rushfeldt også med

Troppen forøvrig inneholdt ikke de store overraskelsene, men verdt å merke seg er at både Claus Lundekvam, Sigurd Rushfeldt og Steffen Iversen er med.

- Claus fikk seg en smell i helga, men jeg snakket med ham i morges. Han sa han trodde han skulle bli klar, forklarte Hareide.

SUNNY IS BACK!: Ole Gunnar Solskjær gjør landslagscomeback for Norge mot Brasil. Her i kjent stil under en oppkjøringskamp for Manchester United. Foto: EPA
SUNNY IS BACK!: Ole Gunnar Solskjær gjør landslagscomeback for Norge mot Brasil. Her i kjent stil under en oppkjøringskamp for Manchester United. Foto: EPA Vis mer

Hareide vil ikke ta ut en erstatter hvis Lundekvam må melde forfall.

Johnsen utelatt

Den nybakte Japan-proffen Frode Johnsen ble ikke tatt ut. Men Hareide holder døren åpen for den tidligere Rosenborg-spissen.

- Det er veldig langt å hente hjem Frode fra Japan for en kamp, men han er absolutt aktuell utover høsten, fortalte Hareide.

- Han har åpnet bra der borte, og vi skal følge ham nøye utover høsten.

Brasils tropp er allerede tatt ut, og består av en blanding av stjerner fra europeiske klubber og mindre kjente navn fra hjemlig serie. 

•Din kommentar: Hva synes du om uttaket?

<B>TOK UT SOLSKJÆR:</B> Åge Hareide presenterte i dag troppen til kampen mot Brasil 16.august. Den inneholdt blant andre ole Gunnar Solskjær.