Solskjær tilbake på United-trening

Sir Alex nekter å gi seg før CL-triumfen gjentas.

• Følg Manchester United - Dinamo Kiev og resten av CL direkte fra 20.45!

(Dagbladet.no): I kveld møter Manchester United Dinamo Kiev i mesterligaen, og kan så godt som sikre avansement med seier i kveld.

United har ikke vært i nærheten av å vinne Europas største trofé siden Ole Gunnar Solskjær tuppet inn vinnermålet på Camp Nou i 1999, og kanskje er nettopp det en god grunn til å hente inn nordmannens råd før kveldens kamp.

For i går styrte Solskjær treningen sammen med Sir Alex Ferguson, i begynnelsen av sin nye karriere som trener for yngre spillere og avslutter-trener for klubbens angripere.

Kan forlenge Fergie-æraen til 25 år

Ferguson markerte sin 21.sesong som United-manager i går, og i oppkjøringen til kveldens kamp har Alex Ferguson gjort det klart at det er uaktuelt for ham å gi seg etter en sesong uten titler.

Skotten nekter faktisk å utelukke at han blir sittende til han når 25 år.

- Jeg syntes 20 år var en milepæl i fjor, og nå kan jeg legge til enda et. Jeg ser at bookmakerne nå tar odds på at jeg blir sittende helt til 25, det vil bli interessant å se om jeg holder så lenge, sier Ferguson, ifølge Guardian.

RÅDGIVER: Ole Gunnar Solskjær ga Alex Ferguson gode råd på gårsdagens United-trening. Foto: PAUL ELLIS/AFP/SCANPIX
RÅDGIVER: Ole Gunnar Solskjær ga Alex Ferguson gode råd på gårsdagens United-trening. Foto: PAUL ELLIS/AFP/SCANPIX Vis mer

Sir Matt Busby satt som manager i 24 år på Old Trafford, og skotten tenker nå ordentlig på å overgå legenden.

- Må ikke bli «nesten-menn»

I likhet med sin adlede forgjenger har Ferguson bare klart å hente Europacuptroféet en gang, den gangen mye takket være nettopp Ole Gunnar Solskjær.

Nå vil skotten hente flere europeiske titler, for å unngå at United-spillerne ikke skal bli husket som «nesten-menn».

- Vi har hatt våre skuffelser i Champions League, men denne sesongen tror jeg virkelig vi er i stand til å gå hele veien. Uten troféer og medaljer står du i fare for å avslutte karrieren om en «nesten-mann», og det tror jeg ikke en eneste Manchester United-spiller er interessert i.

Etter 1999 er semifinale det nærmeste United har kommet gull.

Neville skadet

Gary Neville har slått opp leggskaden som har holdt ham på sidelinja de siste syv månedene, og er uaktuell til kveldens oppgjør.

Solskjær tilbake på United-trening

- Det er en real nedtur for oss alle. Han er ikke satt helt tilbake, men det er åpenbart noe vi kunne klart oss uten, sier Ferguson.

• Følg Manchester United - Dinamo Kiev og resten av CL direkte fra 20.45!

FØLGER NØYE MED: Ole og Alex.
DRØMMEN: Solskjær, Johnsen, Sheringham og Fergusons mål - Champions League-troféet.